Cum i-a răspuns Zelenski lui Vasile Dîncu, care a îndemnat la negocieri de pace cu Rusia: „Când cineva vrea negocieri nu face asta”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a răspuns duminică seara ministrului român al Apărării Vasile Dîncu care a afirmat că negocierile reprezintă singura șansă pentru încheierea războiului din Ucraina, relatează Ukraîinska Pravda.

​Vasile DîncuFoto: Agerpres

„Astăzi vreau să adresez acest apel al meu celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupuse negocieri, despre presupunerile că numai negocierile pot pune capăt acestui crud război terorist rusesc. Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte.”

Zelenski a subliniat că „teroarea constantă împotriva populației civile este respingerea evidentă de către Rusia a negocierilor reale” și a amintit de atacurile rusești asupra unor localități pașnice precum cel care a avut loc duminică dimineața împotriva orașului Zaporojie.

„Când cineva vrea negocieri, el nu face asta. Dar când cineva este terorist, face exact asta. Ajută negocierile cu adevărat la învingerea terorii? Acum fiecare trebuie să răspundă sincer la această întrebare pentru el însuși”, a mai spus președintele ucrainean.

Volodimir Zelenski spune că doar înarmarea Ucrainei poate aduce pacea cu Rusia

Președintele ucrainean a cerut de asemenea recunoașterea Rusiei ca stat terorist, restricționarea oricăror legături economice cu orice cetățeni ruși și condamnarea la toate nivelurile a fiecărei etape a escaladării războiului de către Rusia.

„Și avem nevoie de asistență fundamentală și suficientă pentru Ucraina, pentru poporul nostru, care este o țintă pentru un stat terorist. Trebuie să accelerăm furnizarea unui număr suficient de sisteme eficiente de apărare anntiaeriană Ucrainei, a adăugat Volodimir Zelenski.

„Purtăm negocieri privind furnizarea unor astfel de sisteme de apărare, negocieri pentru creșterea altor sprijinuri de apărare, politice și financiare pentru Ucraina. Acesta este singurul format posibil de negociere care poate aduce pacea mai aproape”, a mai afirmat liderul de la Kiev.

Ukraîinska Pravda, unul dintre cele mai populare ziare din Rusia, subliniază explicit că declarațiile acestuia au venit după declarațiile făcute de Vasile Dîncu privind negocierile de pace între Kiev și Moscova.

Ce a spus Vasile Dîncu despre „singura șansă” ca Rusia să încheie războiul împotriva Ucrainei

Ministrul român al Apărării a declarat într-o intervenție avută la postul Prima TV că „războiul din Ucraina va mai continua și că „singura şansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”.

„Sigur, e vorba de o negociere complexă (…) Ţările lumii, NATO, Statele Unite să negocieze pentru Ucraina garanţii de securitate şi o pace cu Rusia. Singură Ucraina nu va putea să negocieze cu Rusia, deoarece clasa politică din Ucraina în momentul acesta nu poate să îşi permită, să-şi asume (…) pierderea de teritorii, o pierdere injustă până la urmă de teritorii. Ar fi o înfrângere prea mare pentru politică”, a mai spus acesta.

Dîncu a declarat de asemenea că „Rusia are resurse să prelungească războiul și că „ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict îngheţat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieţi omeneşti, de bunuri”.

Luni, forțele armate rusești au lansat atacuri cu rachete împotriva mai multor orașe mari din întreaga Ucraină, inclusiv împotriva capitalei Kiev.

Urmărește ultimele evoluții din a 229-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img