Cum influențează corpurile de iluminat amenjarea unui apartament?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Corpurile de iluminat sunt o parte importantă a amenajării unui apartament. Ele pot ajuta la crearea unui spațiu mai primitor și mai confortabil și pot contribui, de asemenea, la stabilirea atmosferei din cameră.

Atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru apartamentul dvs., este important să vă gândiți la dimensiunea și scopul camerei, precum și la câte lumini aveți nevoie în total. Dacă optați pentru un aspect minimalist, una sau două lămpi pot fi suficiente pentru a vă lumina spațiul. Dar dacă doriți ceva mai dramatic, luați în considerare adăugarea de candelabre sau pandantive pentru a crea ceva dramatism și farmec!

Pe lângă faptul că luați în considerare tipul de corp de iluminat pe care îl doriți, gândiți-vă unde ar trebui să fie amplasat în raport cu piesele de mobilier și alte elemente de decor. De exemplu: dacă există piese de mobilier înalte în apropierea ferestrelor (cum ar fi rafturile sau dulapurile), atunci lămpile de masă ar putea să nu funcționeze bine, deoarece ar bloca vederea prin acele ferestre; cu toate acestea, lămpile de podea ar putea oferi o iluminare mai bună fără a bloca vederea spre natură (sau orice altceva se află afară).

Corpurile de iluminat fac ca încăperea să pară mai mare și adaugă un strop de culoare sau de stil în cameră

Cu toate aceste lucruri de luat în considerare, poate fi greu să știi ce corpuri de iluminat se vor potrivi cel mai bine nevoilor tale. Iată câteva sfaturi pentru a alege corpul de iluminat potrivit pentru noul dvs. apartament:

Alegeți un stil care se potrivește cu personalitatea dumneavoastră. Atunci când alegeți un corp de iluminat, gândiți-vă la ceea ce căutați în stilul de decorare a locuinței dvs. Vă place designul modern? Atunci alegeți un corp de iluminat elegant Mono Light, minimalist, care va scoate în evidență cele mai bune caracteristici ale camerei în care este amplasat – cum ar fi liniile curate și culorile îndrăznețe care ies în evidență pe un fundal alb. Sau preferați ceva mai tradițional? Dacă da, optează pentru ceva cu detalii mai ornamentate și culori bogate, cum ar fi nuanțele de auriu sau verde care se potrivesc cu piesele de mobilier din lemn sau tonurile calde de maro de la elementele naturale, cum ar fi podelele din lemn, sau tonurile pământii de la țesăturile folosite în piesele de tapițerie din tot spațiul (de exemplu, pernele de pe scaune).

Primul pas în alegerea unui corp de iluminat pentru apartamentul dumneavoastră este să știți de câtă lumină aveți nevoie în spațiul dumneavoastră. Dacă aveți o cameră mare, veți dori să instalați mai multe lămpi pentru a asigura o iluminare adecvată. O cameră mare necesită, de asemenea, un corp de iluminat mai mare.

Atunci când alegeți stilul de corp de iluminat, luați în considerare modul în care acesta se va integra în estetica generală a camerei. Dacă doriți să creați o atmosferă modernă, ați putea alege un design elegant care să utilizeze materiale din sticlă sau metal. Pentru un aspect mai rustic, optați pentru o lampă în stil antic, cu un bec cu filament expus.

Forma și dimensiunea corpului de iluminat sunt, de asemenea, factori importanți în alegerea unui tip de material adecvat (de exemplu, sticlă vs. metal vs. plastic). Poți găsi de la lămpi mici de birou până la lămpi de podea într-o varietate de forme și dimensiuni care se vor potrivi bine cu orice stil de decorare!

Luați în considerare dacă veți folosi lămpi sau piese de artă care necesită iluminare suplimentară. Dacă da, asigurați-vă că există suficient spațiu între ele și orice alte corpuri de iluminat, astfel încât să nu blocheze sursele de lumină naturală sau să nu provoace strălucirea operelor de artă!

Jucați-vă-te cu diferite stiluri de corpuri de iluminat până când găsiți unul care se potrivește gustului și stilului Dvs. de decorare

Dacă sunteți în căutarea unui aspect mai tradițional, luați în considerare aplice sau candelabre. Aceste tipuri de lămpi vor da spațiului dvs. o senzație caldă și confortabilă, fiind în același timp elegante.

Dacă doriți ceva modern, dar nu prea rece sau cu o senzație sterilă, încercați să instalați iluminat pe șine pe tavan. Acest lucru va da impresia de lumină naturală care intră prin ferestre, asigurând în același timp multă iluminare acolo unde este cel mai necesar.

De asemenea, puteți utiliza iluminatul încastrat pentru a crea o strălucire ambientală în toată casa dvs. fără a perturba prea mult fluxul de spațiu, având de-a face cu corpuri de iluminat voluminoase care ies din pereți în unghiuri ciudate.

spot_imgspot_img