Cum interactioneaza copiii la locul de joaca

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Cu cat copilul socializeaza mai mult cu copii de aceeasi varsta cu atat dependenta sa fata de parinte scade. Astfel, cel mic invata sa se joace liber cu alti copii de varsta sa, ceea ce face ca, activitatile de la locul de joaca sa devina foarte  importante in dezvoltarea celor mici.

            De-a lungul vietii, un individ se dezvolta in functie de schimbarile din mediul inconjurator. Aceasta afirmatie se poate dovedi si a fost dovedita prin cercetarii ample realizate de persoanele abilitate prin observarea grupurilor de copii care se joaca la un astfel de locul de joaca. Astfel, copiii in jur de 8-9 ani, prin diversele lor activitati, prin lucrurile mici pe care le fac, pot realiza schimbari masive in comportamentul si gandirea lor.

            De exemplu la un Loc De Joaca Padurea Fermecata, pe terenul de joaca, copiii isi aloca roluri unul pentru celalalt. Ei lucreaza in echipa si tot ca si grupgasesc noi modalitati de a se juca impreuna. Un copil, de obicei, preia conducerea in propunerea jocului si toti voteaza ce vor sa joace. In cateva minute, copiii isi vor incepe jocul si se isi vor lua rolurile in serios. Si astfel, cei mici invata ce inseamna a fi lider, cum sa lucreze impreuna, lucruri ce le vor fi utile pe viitor. Dupa ceva timp, copiii vor incepe sa se plictiseasca, insa vor gasi cu siguranta alte modalitati sa se joace foarte repde.

            Intr-un astfel de joc contribuie efectiv la abilitatea de comunicare al copiilor. Atunci cand se opteaza pentru amenajari locuri de joaca exterior, profesionistii ce se ocupa de intregul proiect ia in calcul toate beneficiile pe care un astfel de loc il are pentru copii. Si asta pentru ca, in prezent, joaca ocupa un rol extrem de important in dezvoltarea copilului, pe toate planurile, atat mental cat si din punct de vedere fizic.

            Prin urmare, prin petrecerea timpului la locul de joaca, copiii isi pot imbunatati abilitatile sociale, abilitatile motrice, isi pot utiliza imaginatia, etc. De asemenea, toate suprafetele de joaca sunt sigure, toate structurile de teren sunt realizate astfel incat cei mici sa nu existe in vreun pericol de a se accidenta.

            Asa cum reiese din diferitele activitati pe care le implica jocul, o mica actiune poate conduce, de fapt, la aptitudini mai bune pentru a fi utilizate in lumea reala de catre cei mici pe viitor. Aceste actiuni pot parea minore la inceput, dar cu timpul, copiii se vor dezvolta propice si asta doar prin joc.

            Prin vizita copiiilor la un loc de joaca, si parintii au ocazia de a se relaxa in timp  ce micutii se bucura de un spatiu al lor, unde se pot juca si bucura de diferite activitati interactive alaturi de copiii de varsta lor, si asta in aer liber. Parintii se pot bucura astfel de momente de liniste si relaxare, in timp ce copiii se vor distra cum stiu mai bine intr-un loc special amenajat pentru ei, printre tobogane, leagane, casute suspendate sau animalute.

spot_imgspot_img