Cum ne pregătim pentru școala viitorului – de la digitalizare la adaptarea programei? Dezbatere HotNews LIVE, miercuri de la ora 15.00 – Romania in Europa

Pandemia ne-a pus față în față cu nevoia de noi instrumente în educație și ne-a provocat să ne imaginăm un viitor al educației în care digitalizarea, accesul la tehnologie sau conceptul de blended-learning nu vor mai reprezenta excepții sau soluții de avarie. De ce este nevoie pentru o tranziție către o altfel de școală? Ce nevoi vor avea elevi în viitor? Cum se poate adapta școala, de la predarea lecțiilor la susținerea examenelor? Discutăm despre aceste lucruri miercuri, cu câteva zile înainte de începutul unui nou an școlar, de la ora 15.00, într-o dezbatere LIVE, cu Radu Szekely, secretar de stat în Ministerul Educației, Teodora Simion, directoarea școlii gimnaziale din Ciugud, Alba, prima școală complet digitalizată din mediul rural și Ana Elefterescu, manager de proiect Digitaliada, program de educație digitală ce încurajeaza folosirea la clasă a metodelor de lucru interactive și a conținutului digital educativ.

  • Cititorii pot adresa întrebări invitaților folosind sistemul de comentarii de la finalul articolului. Comentariile sunt moderate, iar cele care conțin injurii sau atacuri la persoană nu vor fi aprobate

Dezbaterea va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale HotNews.ro. Moderatorul dezbaterii va fi Iulia Roșca.

Acest articol face parte din proiectul „România în Europa”, o inițiativă HotNews.ro, susținută de Fundația Konrad Adenauer. Opiniile prezentate în materialele proiectului nu reprezintă în mod necesar poziția partenerului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *