Cum poti sa cresti valoarea masinii la revanzare printr-o curatenie intensa?

Daca esti in punctul in care vrei sa iti vinzi masina pentru a putea achizitionauna noua, cu siguranta iti doresti sa obtii cat mai multi bani pe ea.

Pentru asta, este important sa respecti o serie de reguli:

  • sa te asiguri ca masina este 100% functionala;
  • Sa repari eventualele urme de rugina de pe caroserie;
  • Sa o cureti foarte bine.

Ultimul pas este esential, deoarece o masina curata poate sa creasca pretul automobilului cu pana la 20-30%. Conform celor de la Go Clean, foarte multi oameni sunt convinsi de elementul estetic al masinii atunci cand fac o noua achizitie.

Cum te asiguri ca masina este perfecta din punct de vedere estetic?

Cel mai bine este sa apelezi la o firma de curatenie Bucuresti, care sa aiba experienta in procesul de curatare al masinii. Poti face intregul proces si in regim propriu, insa efortul fizic poate fi destul de mare iar rezultatele nu sunt intotdeauna atat de bune precum ti-ai dori. Exista cateva elemente carora trebuie sa le acorzi atentie sporita:

  1. Plafonul. Plafonul poate acumula pete de-a lungul timpului, care au un impact major din punct de vedere vizual. Aceste pete trebuie sa fie pulverizate cu solutii profesionale, cu continut redus de spuma. Solutiile trebuie sa fie indepartate cu un aspirator de injectie extractie.
  2. Stalpii si centurile. In general, stalpii, centurile si suprafetele din plastic se sterg cu o laveta rezistenta, care poate sa elimine rapid orice urma de murdarie.
  3. Scaunele si bancheta. Sunt cele mai dificil de curatat, mai ales daca materialul huselor este unul textil. Daca husele sunt foarte degradate, este recomandata schimbarea lor. DAca sunt intr-o stare buna, acestea trebuie sa fie aspirate de praf si firmituri, samponate cu solutii profesionale, spalate cu aspiratorul injectie-extractie si uscate cu o aeroterma speciala. In cazul pielii, poate fi nevoie de o solutie hidratanta.

Sfaturi utile!

Atunci cand iti cureti masina este bine sa insisti pe geamuri si pe suprafetele tari. Acestea pot fi curatate foarte bine, in asa fel incat sa aiba un impact puternic asupra potentialului cumparator.

Nu neglija portbagajul, care trebuie sa fie impecabil.

IN cazul mochetelor, desi poti sa le speli foarte bine, daca sunt uzate cel mai bine este sa le inlocuiesti.

Pare foarte tentant sa iti cureti masina in regim propriu, insa trebuie sa ai in vedere ca o eficienta maxima poate fi obtinuta doar in cazul in care folosesti detergenti si aparatura de foarte buna calitate. Toate acestea costa si de cele mai multe ori nu isi justifica pretul, in conditiile in care nu vinzi zeci de masini. Este mult mai bine, asadar, sa investesti in serviciile unei firme de curatenie. Acei bani investiti vor fi recuperati, fara doar si poate, din vanzarea autovehiculului.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *