Cum să ai grădina perfectă. Sfaturi și trucuri utile

0
1

Perioada de lockdown de la începutul pandemiei a afectat, iremediabil, viețile tuturor, schimbând percepția asupra locuințelor radical. Dacă până în 2020, cele mai căutate erau apartamentele în zone cât mai centrale, în câteva luni piața imobiliară s-a schimbat și cele mai căutate au devenit casele cu grădini, unde te puteai bucura de aer curat și puteai ieși în natură. 

 Astfel, amenajarea unei grădini a devenit o ocupație destul de des întâlnită, fiecare dorindu-și să aibă o oază de liniște și de relaxare la el acasă. Însă, pentru ca totul să fie exact așa cum îți dorești, trebuie să știi câteva trucuri pe care le folosesc specialiștii atunci când amenajează grădinile pe care le vezi în reviste. 

Dacă și tu vrei să știi mai multe despre amenajarea unei grădini, atunci materialul următor este perfect pentru tine!

Trucuri și idei pentru amenajarea unei grădini senzaționale

Să ai o grădină superbă, în care să te relaxezi și să te bucuri de liniște și aer curat este visul oricărei persoane iubitoare de natură. Ba mult decât atât, să reușești să îți amenajezi un loc numai al tău, care să te îmbie la o stare de bine, este un must have atunci când a un spațiu potrivit pentru a fi transformat în grădină.

În plus, dacă ești adeptul produselor bio și ai un teren mai mare, îți poți amenaja chiar și o grădină cu legume, care îți va însenina vara și te va face să consumi mâncare mult mai sănătoasă decât cea pe care o găsești în supermarketuri. 

Ce trebuie să faci pentru a avea o grădină cu legume?

În primul rând, dacă te-ai hotărât să îți cultivi propriile legume, vei avea nevoie de un teren special amenajat, care să aibă acces la apă, deoarece apa este esențială pentru creșterea unor plante viguroase, sănătoase și care vor rodi legume incredibil de gustoase. 

Apoi, trebuie să te asiguri că pământul pe care plantezi legumele este fertil (poți folosi îngrășăminte ecologice, bio), iar după ce le plantezi va trebui să ai grijă ca solul să fie afânat (pentru ca apa și oxigenul să ajungă la rădăcină). Pentru a-ți ușura munca, cel mai eficient ar fi să folosești motosapele electrice de la Atomico.ro, care nu numai că te vor ajuta să finalizezi mai rapid și mai ușor afânarea solului, dar vor săpa mai adânc și mai eficient decât dacă ai face același lucru folosind o ustensilă manuală. În plus, specialiștii recomandă folosirea ustensilelor electrice în locul celor manuale pentru o eficiență sporită.

Cum să ai un spațiu de relaxare superb

Pe lângă grădina de legume, în curtea proprie îți poți amenaja un spațiu de relaxare absolut fabulos, unde poți citi până seara sau bea o cafea alături de prieteni. 

Cel mai simplu ar fi să plantezi cât mai multă verdeață, iar dacă ești adeptul culorilor, poți pune cât mai multe (atât cât spațiul îți permite). Tips: încearcă să plantezi flori care ajung la maturitate în fiecare anotimp, în acest fel vei avea grădina colorată și frumos mirositoare din martie până în noiembrie). 

De asemenea, poți adăuga câteva ghivece de leandru, care vor da un aer rafinat colțului tău de relaxare. Nu mai rămâne decât să adaugi un balansoar, o măsuță pentru cafea și un fotoliu, iar colțul tău de rai este gata! 

Dacă și tu îți dorești o curte superbă, ține cont de sfaturile din materialul de mai sus și nu vei regreta! 

Sursa foto: Pexels.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here