Cum sa ai o relatie sanatoasa si de durata

A fi capabili sa mentinem o relatie sanatoasa nu este atat de usor; Sau poate ceea ce se intampla este ca noi noi insine o complicam. Pentru ca intr-adevar nu trebuie sa fie atat de dificil.

Probabil, de-a lungul vietii, am acumulat experiente negative pe care nu le-am rezolvat sau credinte irationale cu care nu am lucrat. Si chiar ar putea fi ca actionam cu partenerul nostru, pe baza unor comportamente pe care le-am invatat de la parinti, de exemplu. Si, toate acestea pot face o relatie de cuplu foarte complicata; poate ajunge sa fie nesanatos.

Pana la urma, un cuplu este format din doua persoane, fiecare cu modul lor de a vedea lucrurile, cu neajunsurile, nesigurantele, prejudecatile, credintele lor etc. Cu care, daca actionam exclusiv in functie de toti acesti factori; fara a tine cont de anumite aspecte care ar putea promova o relatie sanatoasa, fara indoiala, lucrurile ne pot fi foarte dificile.

Factorii care ajuta la o relatie sanatoasa

Exista o serie de aspecte de care ar trebui sa avem in vedere daca dorim sa avem o relatie sanatoasa de cuplu. Sunt lucruri care nu sunt deloc complicate de efectuat; ca ii cunoastem pentru ca l-am auzit sau am citit in mai multe randuri; Si totusi, de multe ori uitam sa o punem in practica.

Comunicarea

O stim, o stim cu totii si chiar o spunem; Este esential sa avem o buna comunicare cu partenerul nostru. Sa ne asezam si sa vorbim cuplul ne ajuta, printre altele, sa negociem si sa ajungem la un acord. Cand fiecare are modul sau de a vedea o situatie specifica; si devine necesar sa atingem un teren de mijloc.

Comunicarea in aceste cazuri este cea mai buna modalitate de a rezolva discrepanta. Dar, de asemenea, este cel mai confortabil mod de a anunta cuplul ca ceva ne-a deranjat; sau ca avem nevoie sa faci ceva. Sau cum ne simtim despre o anumita situatie. Amintiti-va intotdeauna ca partenerul dvs. poate fi foarte inteligent, dar nu este ghicitor. Daca nu ii spui, vor fi lucruri pe care nu le va sti.

Dupa cum va puteti imagina, comunicarea cu partenerul nu inseamna neaparat ca trebuie sa va certati si sa va suparati. Pentru a obtine acest lucru, controleaza-ti tonul de voce si foloseste un ton prietenos. Vorbeste fara sa tipi; exprima cum te simti, fara sa-l acuzi pe celalalt. Spune-i ce ai vrea sa faca, evitand sa-i dai ordine. Nu-ti face reprosuri care nu-ti vin in minte.

Comunicare sexuala

Potrivit expertilor, este important sa comunici in timp ce faci sex. Exista destul de multe dificultati in cupluri atunci cand vine vorba de comunicarea sexuala, in ceea ce priveste gusturile, apetitul sau fanteziile.

Gasiti momentul si aveti grija de el

Rutina consuma foarte mult o relatie, de aceea este bine sa gasesti timp singur cu cuplul pentru a imparti un mediu intim. Potrivit specialistilor, acest lucru va incepe sa vada cealalta persoana ca partener sexual. Intra aici pentru mai multe idei de a condimenta lucrurile in dormitor.

Planificati o intalnire impreuna

Planificarea impreuna a acelei date care te emotioneaza atat de mult va face ca flacara sa reapara intre voi.

Practici sexuale

A ramane in anumite practici sexuale determina intotdeauna ca relatia sa piarda acea scanteie. Un sfat bun este sa incercati sa extindeti aceste practici, tinand cont intotdeauna de limitele fiecareia.

Nu uita niciodata de respect

In acelasi mod in care respecti orice alta persoana pe care o intalnesti, respecta-ti si partenerul. Si respectarea ei inseamna ca poate avea o parere diferita de tine; pentru ca el este o persoana diferita de tine.

Desigur, puteti avea gusturi diferite, un mod de a gandi, un mod de a face anumite lucruri etc., si toate aceste diferente, este mult mai usor sa le respectati decat sa incercati sa le schimbati; doar pentru ca nu se potrivesc cu ale tale.

Asa cum am mai spus, cu totii avem o experienta de viata, credinte, valori, o educatie, … care nu sunt nici mai bune, nici mai rele decat a ta, sunt pur si simplu diferite. Prin urmare, nu puteti pretinde ca el isi schimba modul de a vedea viata si il vede la fel ca si voi. Ce poti face atunci cand este posibil, este sa negociezi un punct intermediar intre opinia lor si a ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *