Cum sa alegem o centrala termica

Avand drept inspiratie un articol de pe hipmag, astazi vorbim despre cum sa alegi o centrala terminca si care este cea potrivita pentru tine.

Centrala termica in condensatie fara niciun dubiu, un echipament termic, special conceput pentru a incalzi apa pe care o utilizati in viata de zi cu zi. Centralele termice prin condensatie sunt modele nou aparute pe piata, cunoscute datorita tehnologiei de condensatie, pentru a determina cresterea randamentului aproximativ pana la 100 %.

Sa vedem in cele ce urmeaza cum functioneaza centralele termice prin condensatie, care este randamentul energetic, preturile de pe piata si alte aspecte importante de care trebuie sa tineti cont in momentul in care va achizitionati o centrala termica in condensatie. Asadar, sa incepem cu locul in care va fi plasata centrala dumneavoastra.

Plasarea centralei termice

In primul rand trebuie sa va asigurati ca centrala termica este plasata intr-o zona foarte bine izolata si asta pentru ca aceasta sa poata functiona la capacitate maxima si sa nu va creze probleme pe viitor, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cu siguranta ca stiti ca exista mai multe tipuri de centrale, astfel incat vom face o mica comparatie intre centralele termice clasice si centralele termice in condensatie. Principala diferenta consta in gradul eficientei energetice. Astfel incat, in ceea ce priveste centralele clasice se inregistreaza un randament de aproximativ 95%, in comparatie cu centralele termice in condensatie, care au un randament de aproximativ 110%. In general oamenii pun accent pe consumul de combustibil, iar cel mai important este ca acesta sa fie cat mai mic.

Ce este o centrala termica pe gaz cu condensatie?

Centrala termica pe gaz cu condensatie face parte din categoria echipamentelor termice, responsabile de generarea caldurii, in ceea ce priveste incazirea apei dintr-o locuinta. Sa vedem inainte de toate cum functioneaza o centrala termica. In primul rand, centralele termice in condensatie, functioneaza pe baza recastigarii caldurii prin condens. Mai exact, foloseste energia, astfel incat, dupa procesul de ardere, aceasta este acumulata si utilizata pentru a accelera eficienta sistemului. Ulterior apa care rezulta din intreg procesul, este eliminata cu ajutorul unui aparat, catre tevile de ape.

Astazi, pe piata sunt extrem de multe companii care se ocupa cu acest domeniu si care comercializeaza tot felul de centrale termice, fie ele clasice sau in condensatie, cert este ca se gasesc de toate tipurile in functie de dorintele drumneavoastra, incepand cu branduri de top si pana la cele cu un pret mai mic.

Tipuri de centrale

  • Centrala electrica;
  • Centrala pe gaz;
  • Centrala pe lemne;
  • Centrala pe peleti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *