Cum sa alegi cea mai buna gletiera profesionala pentru urmatoarea lucrare!

gletiera profesionala

Activitatile de constructie implica o multime de elemente carora meseriasii le acorda importanta. Printre cele esentiale se numara atentia la detalii si utilizarea sculelor potrivite. Atentia la detalii este ceea ce defineste capacitatea unui meserias de a obtine mereu exact rezultatul pe care si l-a propus la inceputul unei lucrari. Atentia este parte din priceperea si din talentul pe care trebuie sa le ai, ca sa obtii mereu lucrari bune si clienti multumiti. Insa oricata pricepere ai avea, lucrarea perfecta nu poate sa vina decat in urma folosirii celor mai bune scule. Doar cu ajutorul unor ustensile de calitate, talentul si priceperea pot fi valorificate.

Pentru a obtine pereti impecabili, drepti si care sa isi mentina pe termen lung aspectul perfect, este necesar sa folosesti o gletiera profesionala. Aceasta poate fi de mai multe feluri, insa toate variantele au in comun faptul ca sunt concepute special pentru a facilita obtinerea unor lucrari de calitate. Iata tot ce trebuie sa stii despre gletierele profesionale si de unde poti sa alegi una de calitate!

Ce este gletiera profesionala

Gletiera este acea unealta conceputa special pentru aplicarea gletului la nivelul peretilor. Gletul este un material folosit pentru finisarea procesului de zidarie, in asa fel incat peretele sa aiba un aspect final neted si fin. Pentru a aplica, insa, gletul asa cum trebuie, este necesara o gletiera de calitate.

O gletiera buna este aceea care este usor de manevrat si care are o suprafata fina. Ai nevoie sa folosesti o gletiera profesionala noua deoarece straturile de glet pe care le aplici trebuie sa aiba o textura finala cat se poate de neteda. In plus, gletiera trebuie sa fie si usor de manevrat. Cauta mereu acea varianta care nu cantareste mult, in asa fel incat mainile sa nu iti oboseasca daca ai de gletuit pereti de dimensiuni mari. 

Ce tipuri de gletiere exista

Sunt trei tipuri principale de gletiere pe care le poti cumpara pentru a-ti completa trusa de scule. In functie de complexitatea lucrarilor pe care le desfasori, poti alege una sau mai multe dintre aceste optiuni. Gletierele profesionale se impart astfel:


Gletiera clasica – marginile rotunde ale gletierelor clasice le permit sa fie foarte eficiente in cazul in care doresti sa aplici adezivi, mortare sau tencuiala din ipsos. Cea mai buna gletiera profesionala de tip clasic este cea fabricata din otel inoxidabil, material cu excelente proprietati de rezistenta la coroziune. Gletiera isi poate pastra, astfel, netezimea suprafetei si nu rugineste. De regula, manerul unei astfel de gletiere este din pastic, fiind o varianta ergonomica si care nici nu mareste greutatea sculei;

Gletiera dubla – numita si gletiera pentru doua maini. Aceasta este cel mai des utilizata de profesionisti, deoarece permite acoperirea rapida a unei suprafete mai mari de perete. Dimensiunile sale sunt mai mari si manerul este din lemn, in doua straturi, asigurand o prindere excelenta. 

Gletiera cu dinti – este fabricata tot din otel inoxidabil, are maner din fibra sau plastic si capacitatea de a actiona in ambele sensuri. Se foloseste de catre profesionisti pentru aplicarea tencuielilor interioare, dar si pentru fatade. Este, poate, cea mai versatila optiune la care poti apela pentru lucrarile tale. 

Asadar, gletiera profesionala este o scula foarte utila pentru meseriasii care vor sa finiseze cu stil toate proiectele de zidarie. Cea mai buna gletiera profesionala te va ajuta sa obtii pereti si fatade netede si gata de decorare. Daca vrei sa gasesti cea mai buna solutie pentru proiectele tale, apeleaza la un magazin specializat in domeniu, care sa iti ofere o gama variata de gletiere din toate categoriile! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *