Cum sa alegi culoarea lenjeriei de pat


Cand vine vorba de amenajarea dormitorului, trebuie sa te asiguri ca vei lua deciziile corecte pe care sa nu le regreti ulterior. Dormitorul tau este un loc in care doresti sa te simti relaxat si calm, iar alegerea unei scheme de culori pe care nu o iubesti iti va afecta placerea acestui spatiu extrem de personal. Atunci cand iti alegi lenjeria de pat, trebuie luate in considerare multe lucruri. Fie ca alegi lenjerii cocolino, sau lenjerii din bumbac, trebuie sa stii cate ceva despre modul in care alegi nuantele.

Prima decizie ar trebui sa fie genul de atmosfera pe care doresti sa o aiba dormitorul tau. Culorile joaca un rol urias in starea de spirit, asa ca este important sa te gandesti cum doresti sa te faca sa te simti dormitorul tau. Si daca te intrebi care este cea mai linistitoare culoare pentru dormitorul tau, iti raspundem:

-Albastrul este o nuanta foarte recomandata pentru un dormitor, deoarece are un efect calmant recunoscut pe scara larga. S-a demonstrat ca nuantele albastre reduc frecventa cardiaca, tensiunea arteriala si incetinesc respiratia. Toate acestea sunt atribute de dorit pentru o camera in care obiectivul principal este sa te relaxezi si sa dormi.

-Rosu este o alegere energica. Rosul evoca in general adrenalina. Cu un efect opus albastrului, o schema de culori rosii iti va creste ritmul cardiac si tensiunea arteriala.

-O combinatie de nuante calmante de albastru si galben, verdele are un efect relaxant asupra starii tale de spirit, promovand in acelasi timp sentimente de apartenenta. Cu exceptia cazului in care optezi pentru o nuanta verde lime, verdele este o alegere excelenta pentru un dormitor, deoarece iti va odihni ochii.

-Soarele si fericirea sunt ambele asociate in mod obisnuit cu culoarea galbena. Desi galbenul este o culoare vesela, efectul energizant pe care il are este, in general, opusul a ceea ce iti doresti in timp ce incerci sa obtii cele opt ore de somn.

-Incercate si testate, nuantele neutre, cum ar fi alb, negru, gri si maro, intalnite in lenjerii simple, sunt perfecte atunci cand vine vorba de alegerea unei scheme de culori.

In timp ce exista mai multe culori in curcubeu din care sa alegi, neutrele, nuantele de albastru sau verde sunt in general considerate cele mai bune alegeri pentru dormitoare datorita efectelor lor calmante asupra dispozitiei. In timp ce tendintele culorilor vin si pleaca, alegerea unei scheme de culori care sa te linisteasca in dormitor este primul pas in alegerea lenjeriei de pat potrivite.

Daca iti plac cu adevarat nuantele energizante precum rosu si galben, le poti folosi ca accente in dormitorul tau fara a fi caracteristica principala. Utilizarea mai multor culori in schema necesita o anumita cunoastere a paletei de culori, deoarece opusurile tind sa functioneze cel mai bine impreuna.

Potriviti albastru cu portocaliu, rosu cu verde si galben cu violet pentru efecte placute asupra ochilor. Neutrele sunt din nou o alegere excelenta, deoarece poti adauga cu usurinta pete de culoare sau modele si chiar poti schimba acest lucru pentru diferite anotimpuri.

Este recomandat sa alegi lenjeria de pat simpla. Acest lucru iti va permite sa obtii o mare versatilitate, deoarece o astfel de lenjerie poate fi utilizata pe tot parcursul anului. La fel cum ai elementele de baza clasice in garderoba ta, colectia ta de lenjerii de pat ar trebui sa contina elemente de baza simple, cu ajutorul carora sa construiesti. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *