Cum sa alegi nuanta fondului de ten in functie de tonul pielii in 4 pasi

Spre deosebire de un ruj care poate iesi in evidenta sau o nuanta stralucitoare care este menita sa straluceasca, fondul de ten este vedeta din culise. La urma urmei, cea mai buna temelie nu trebuie vazuta deloc. Deci, cum gasesti nuanta potrivita de fond de ten care sa se potriveasca efectiv pielea? Cititi mai departe pentru cateva sfaturi despre cum puteti gasi cel mai bun fond de ten!

Cum sa iti gasesti tonul pielii

Tonurile pielii sunt impartite in trei categorii principale – deschis, mediu si inchis. In context global, indienii, in mare parte, au un ton mediu al pielii, indiferent de regiunea din care provin. Tonul deschis al pielii reflecta de obicei caucazienii, in timp ce inchis este pentru africani.

Tonul mediu al pielii poate fi subdivizat in bej, bronz, miere si mai multe astfel de culori.

Cum sa-ti poti identifica culoarea pielii

Pielea subliniata se refera la culoarea care vine prin piele de sub suprafata sa. Pielea este de trei tipuri – calda, neutra si rece. Pentru a va identifica pielea , iata cateva teste pe care le puteti incerca:

  1. Testul incheieturii: Verificati culoarea venelor. Daca sunt de culoare violet sau albastru, atunci pielea este rece. Daca sunt de culoare verde sau masliniu, este calda. Dar daca nu puteti determina culoarea dominanta, este neutra.
  2. Testul de soare: Daca pielea dvs. se inroseste atunci cand sunteti afara la soare, aveti o piele rece. Dimpotriva, daca va bronzati usor la soare, aveti parte de o piele calda.

Odata ce cunoasteti culoarea pielii, cautarea pentru nuanta de fond de ten potrivita se restrange considerabil. Cel mai probabil veti avea acum o varietate de nuante de fond de ten din care sa alegeti. Intr-un astfel de scenariu, cel mai bine este sa testati nuantele de pe pielea dvs. si sa gasiti potrivirea perfecta.

Incepeti sa selectati trei nuante care par a fi o potrivire buna. Apoi, trasati o parte din fiecare nuanta ca linii scurte pe linia maxilarului (pastrati putin spatiu intre ele). Nu luati in considerare doar fata dvs. pentru a lua decizia finala, ci si gatul. Fondul de ten pe care il alegeti trebuie sa se imbine perfect atat cu fata, cat si cu gatul.

Cum sa determinati ce nuanta de fond de ten arata cel mai bine

Dintre cele trei probe, eliminati cele doua care nu vi se potrivesc. Acum, raspanditi nuanta finalizata pe linia maxilarului . Daca nu observati nici o diferenta intre fondul de ten si piele, atunci acesta este fondul pentru dumneavoastra. Dar, daca vedeti o diferenta intre cele doua, aceasta nuanta nu este pentru dvs. Repetati ciclul pana cand veti gasi nuanta pe care o cautati.

Cum sa faceti fondul de ten rezistent la sezon

Verile si iernile – anotimpurile diferite inseamna fundatii de machiaj diferite. Vara, tonul pielii noastre tinde sa fie ceva mai inchis la culoare, iar iernile, este mai pal. Asadar, in momentul in care vedeti ca fondul de ten ales nu functioneaza asa cum trebuie, este timpul sa il schimbati. Cand va pregatiti pentru anotimpuri, va ajuta, de asemenea, sa cunoasteti tipurile de fonduri care va vor functiona. De exemplu, daca pielea se usuca mult in timpul iernilor, ar trebui sa optati pentru fonduri pe baza de ulei sau crema si nu pentru mousse sau lichide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *