Cum să compari și să alegi cele mai bune școli Sector 3

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Există diverse motive pentru care părinții aleg o școală privată. Orele de curs, mărimea claselor, lecțiile în limba maternă sau într-o limbă străină sau sprijinul special pot fi decisive. Ceea ce se potrivește unui copil nu este neapărat bun pentru altul. 

Trebuie să știi cum să compari și cum să alegi cele mai bune școli Sector 3. În acest fel, poți vedea rapid dacă o școală privată este o decizie bună pentru copilul tău.

Școli Sector 3 – Cum să alegi?

Aproape în fiecare sector al Bucureștiului există atât școli de stat, cât și școli private. Școlile private percep taxe de școlarizare pentru serviciile lor. Acest lucru se datorează faptului că majoritatea nu sunt finanțate de stat. De asemenea, părinții acordă o mare importanță sprijinului individual, claselor mici, ofertelor suplimentare și/sau conceptelor pedagogice speciale.

Din păcate, nu ești în totalitate liber să alegi cele mai bune școli din București și care este cea mai potrivită pentru copilul tău. Dacă locuiești în Sectorul 3, trebuie să alegi școlile elementare adecvate din apropierea locului tău de reședință. Dacă nu-ți place școala propusă, singura ta opțiune este adesea să mergi la o școală privată (sau să te muți într-un alt sector). 

Înscrierea la cea mai bună școală pentru copil, este în interesul lui. O școală de stat nu este întotdeauna cea mai bună alegere. Unii elevi se simt mult mai confortabil și țin pasul mai bine la o școală privată. 

Unii părinți au o mulțime de gânduri înainte ca copilul lor să înceapă școala, alții o iau strategic. Cel mai târziu când apar probleme repetate, toți părinții se gândesc la schimbarea școlii. Școlile private, de fapt sunt școli independente, care promit mai multă atenție individuală copiilor și clase mici. 

Avantajele sale nu pot fi negate și tot mai mulți părinți doresc să-și plaseze copiii acolo. Numărul de înregistrări crește tot mai mult în ultima vreme și nu mai sunt doar cei cu venituri mai mari care le permit copiilor lor acest lux. Dar școlile private nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere pentru toți copiii.

Avantaje sună convingător, în special în ceea ce privește clădirile slăbite ale școlilor publice, lipsa de profesori de matematică și științe naturale și predarea calificată a limbilor străine. Cu toate acestea, școlile de stat nu sunt la fel de proaste ca reputația pe care o au în general. 

Așa cum se întâmplă atât de des, este important să arunci o privire atentă asupra cazului individual și să examinezi situația la fața locului. Există școli de stat bune care diferă foarte puțin în ceea ce privește performanța școlară.


Excelență Educațională în Sectorul 3: Descoperă Cele Mai Bune Școli

Ce să alegi? O școală privată sau o școală de stat?

Iată câteva întrebări pe care trebuie să ți le pui pentru a găsi cele mai bune școli Sector 3:

  • Conceptul pedagogic al școlii private pe care ai alege-o pentru copilul tău este în interesul tău?
  • Verifică dacă familia este conformă cu standardele. Cât de important este pentru copilul tău să lege prietenii cu colegii lui de la grădiniță? Îl vor însoți câțiva prieteni la școala privată?
  • Distanța până la școală este rezonabilă?
  • În timpul școlii primare, copilul tău are nevoie de timp pentru a-și vizita prietenii după-amiaza. Este climatul școlar corect?
  • Fă cunoștință cu profesoara, pentru că într-o școală privată, de exemplu, ea rămâne timp de mulți ani principala persoană de referință. Costurile pentru școala privată sunt accesibile pentru familia ta pe termen lung?
  • Poți îndeplini cerințele de implicare a părinților cerute?

Studiile arată în mod repetat că școlile primare din București în special, sunt foarte bune și că multe instituții private pot fi asemănate cu ele. Trebuie să iei în considerare întrebările, înainte de a lua o decizie pentru a găsi cele mai bune școli Sector 3 pentru copilul tău.

Cele mai bune școli Sector 3 se văd ca o școli atotcuprinzătoare, deschise tuturor copiilor, indiferent de statutul lor social și de nivelul lor de educație, și nu selectează copiii. Pentru începătorii școlii există însă un interviu de admitere în care părinții și copilul lor trebuie să se prezinte. Cele mai bune școli își rezervă în mod expres dreptul de a respinge cererile din „motive educaționale”, iar listele de așteptare pentru cei care schimbă școala sunt uneori lungi.

Top 10 școli București

Pentru a alege una dintre cele mai bune școli din București, verifică un top 10 școli București din care să alegi. Cele mai bune școli Sector 3 au scopul de a determina cursul de educație pentru care este potrivit copilul tău. Alegerea unui nivel de performanță mai scăzut nu este de obicei o problemă. Situația este diferită dacă un copil cu înclinație spre muzică, este înscris la o școală cu profil informatică, de exemplu.

Cele mai bune școli din București oferă focus și concepte diferite. Pe lângă orientările specifice, cum ar fi muzică, artă, știință, sport, limbi străine sau probleme sociale, profesorii au adesea o mai mare marjă de manevră atunci când vine vorba de transmiterea materialului. 

Individualitatea și distracția în timp ce învăță sunt foarte importante, dar fără performanță nu există note bune, nici măcar la școlile private. Curricula, și în special examenele finale, sunt obligatorii pentru toți elevii și sunt furnizate la nivel central, indiferent dacă studiază la o școală publică sau privată.

Școlile private nu sunt întotdeauna cea mai bună alegere, chiar dacă tendința este în mod clar către sprijin individual. Presupusele avantaje se pot dovedi a fi o iluzie, de exemplu în ceea ce privește dimensiunea clasei sau subiectele oferite. De asemenea, echipamentele de înaltă calitate nu generează neapărat o predare mai bună. 

Cercetări recente au arătat că personalitatea profesorului este încă cel mai important factor de succes școlar. Sunt indispensabile ca alternativă la o școală publică problematică, dar nu reprezintă o garanție pentru succesul copilului la școală.

Verifică întotdeauna top-ul școlilor atât publice, cât și private din Sectorul 3 și cântărește conceptele unul față de celălalt. Pentru a face acest lucru, fă o listă cu plus-minus.

spot_imgspot_img