Cum sa construiesti un kit profesional de machiaj cu buget redus

trusa-de-machiaj

Daca esti make-up artist, inseamna ca trusa ta de machiaj iti este cel mai bun prieten. Este modalitatea ta de exprimare si sursa ta de venit.

O trusa profesionala de machiaj se construieste in timp si reprezinta o investitie financiara. Artistii de make-up petrec mult timp cercetand produsele de machiaj, selectandu-si marcile si determinand cate culori dintr-un singur produs sunt necesare in kit-ul de machiaj. Ce produse merita banii? Ce marci ofera produse cosmetice de cea mai buna calitate?

Cea mai buna strategie la inceputul carierei tale de make-up artist este sa te concentrezi asupra calitatii, sa vizezi preturile medii si sa achizitionezi elementele esentiale. Vrei sa creezi un kit care sa iti permita sa realizezi mai multe tipuri de machiaj fara sa-ti dai bugetul peste cap.

Ce fel de machiaj vrei sa realizezi?

Alege produsele pentru trusa de machiaj pe baza clientilor tinta. Daca lucrezi la o agentie de modele unde trebuie sa realizezi machiaj creativ pentru sedintele foto, vei avea nevoie de culori si produse diferite decat daca te specializezi in machiajul de mireasa si de bal. Asta inseamna ca trebuie sa decizi daca vrei sa construiesti un kit de make-up bazat pe nuante neutre, mate sau produse indraznete si sclipitoare!

Alege produsele de machiaj cu atentie

Atunci cand vrei sa economisesti bani nu inseamna sa cumperi produse de proasta calitate. In ciuda preturilor tentante, evita marcile de machiaj care au reputatia de a se aplica prost si de a se sterge rapid. Vei intalni marci extrem de accesibile, de buna calitate, dar acestea sunt exceptia si nu regula.

In acelasi timp, nu te baza pe faptul ca preturile mai mari garanteaza o calitate mai buna. Unele marci scumpe sunt cu adevarat de calitate superioara, dar exista si marci la preturi accesibile care iti ofera posibilitatea sa realizezi un machiaj impecabil. Ca incepator, produsele in care ar trebui sa-ti investesti banii sunt cele de calitate buna la preturi medii.

Nu uita ca profesionistii in arta machiajului se ocupa de cliente care au tipuri si tonuri diferite de piele. Vei avea nevoie de produse intr-o gama variata de nuante, asa ca ia in considerare achizitionarea de trusa de farduri si palete si nu piese individuale. Paletele de farduri de ochi, de corector, de blush si de rujuri, de exemplu, pot fi mult mai rentabile decat cumpararea a 12 nuante din fiecare produs.

Citeste recenzii si solicita sfaturi

Nu vei avea ocazia sa probezi fiecare fond de ten inainte de a-l achizitiona. Asadar, tine cont de experienta si de recomandarile profesionistilor in machiaj. Cauta sfaturi oferite de artisti mai experimentati si cauta recenzii despre produse cosmetice pe bloguri si vlog-uri de renume. Poti gasi forumuri interactive de machiaj sau grupuri pe retele sociale unde se discuta despre produsele de make-up. Nu trebuie sa-ti bazezi deciziile doar pe recenzii, dar acestea sunt utile pentru incepatorii care nu au fost expusi inca la o gama larga de articole sau marci de produse cosmetice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *