Cum să creezi un spațiu elegant cu ajutorul corpurilor de iluminat

Logic Light

Crearea unui spațiu elegant este unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale designului interior. Necesită un echilibru delicat între stil și funcționalitate, care poate fi dificil de realizat atunci când se lucrează cu corpuri de iluminat. Dar, cu puțin know-how, puteți crea spațiul perfect pentru divertisment, cină sau relaxare cu stil.

Modern sau tradițional?

Primul lucru pe care veți dori să îl faceți este să identificați ce fel de atmosferă încercați să creați. Dacă sunteți în căutarea a ceva modern și elegant, încercați candelabrele moderne. Aceste piese au linii curate și sunt adesea realizate din metal sau sticlă, astfel încât nu vor ocupa prea mult spațiu vizual în camera ta. De asemenea, acestea vin într-o gamă largă de forme și dimensiuni, astfel încât să puteți găsi exact ceea ce se potrivește cel mai bine cu schema dvs. de decorare!

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai tradițional, optați pentru ceva precum un abajur Tiffany. Acestea sunt minunate dacă doriți ceva care pare de modă veche, dar care arată suficient de modern pentru a nu intra în conflict cu alte elemente din decorul casei dvs. cum ar fi tapetul sau stilurile de mobilier.”

Atunci când vine vorba de crearea unui spațiu elegant, corpurile de iluminat sunt o necesitate. Atunci când căutați candelabrul perfect, aveți o mulțime de opțiuni.

Cel mai important lucru este să te asiguri că candelabrul se potrivește cu restul decorului tău. De exemplu, dacă aveți un living tradițional cu mobilier din lemn închis și pereți de culoare burgundă, ați putea dori ceva care să se potrivească mai mult cu aceste culori. Dacă aveți un stil mai modern, cu culori strălucitoare și accente din oțel inoxidabil, pe de altă parte, s-ar putea să doriți ceva care să contrasteze cu aceste elemente – cum ar fi nichel periat sau finisaje cromate.

Candelabrele vin într-o gamă largă de stiluri și dimensiuni; pot fi suficient de mici pentru a încăpea deasupra unei mese sau suficient de mari pentru a umple o cameră întreagă. De asemenea, pot fi atârnate de tavan sau plasate deasupra mobilierului, cum ar fi noptierele sau comodele.

Ce să iei în considerare când alegi un candelabru

Pe lângă faptul că trebuie să se potrivească în schema dvs. generală de decor, există și alți factori de luat în considerare atunci când alegeți candelabre pentru casa dvs:

* Dimensiunea camerei în care va fi instalat.

* Numărul de becuri folosite în cadrul fiecărui corp de iluminat (unele pot include până la 50 de becuri)

* Tipul de bec utilizat (incandescent sau fluorescent)

Există multe tipuri diferite de corpuri de iluminat disponibile pe piața actuală, lămpi suspendate, lămpi de tavan, aplice de perete și sisteme de iluminat pe șine. Fiecare dintre ele are propriul stil și personalitate unică; cu toate acestea, toate au anumite caracteristici comune, cum ar fi construcția de înaltă calitate și materiale care vor dura ani de zile.

Dacă sunteți în căutarea a ceva mai modern, luați în considerare opțiunea unui corp de iluminat cromat cu aspect elegant și detalii complicate, cum ar fi accente de cristal sau mărgele de sticlă. Acest tip de corp de iluminat funcționează bine în aproape orice încăpere, deoarece completează atât stilurile de decorare moderne, cât și cele tradiționale.

Sfaturi despre cum să alegeți corpurile de iluminat potrivite pentru casa dumneavoastră

1) Alegeți un stil care se potrivește personalității și stilului dvs. de viață. Dacă sunteți în căutarea a ceva modern, încercați un candelabru cu linii și unghiuri elegante. Dacă sunteți în căutarea a ceva mai tradițional, încercați un candelabru cu curbe și modele moi.

2) Alege o dimensiune care se potrivește spațiului și bugetului tău. Dacă vă doriți ceva mare sau mic, gândiți-vă la locul în care va fi amplasat în casa dvs. și la cât spațiu aveți disponibil pentru el acolo! Este posibil să te gândești să folosești mai multe candelabre mai mici în loc de unul mare, dacă nu ai loc pentru un corp de iluminat supradimensionat în casa ta sau dacă bugetul nu îți permite acest lucru.

3) Luați în considerare ce fel de bec va funcționa cel mai bine cu stilul ales – și asigurați-vă că este eficient din punct de vedere energetic! Veți economisi bani pe facturile de electricitate, obținând în același timp toate efectele de iluminare potrivite datorită becurilor LED (care durează mai mult decât becurile tradiționale), becurilor cu halogen (care produc lumină puternică) sau becurilor fluorescente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *