Cum să evităm anumite greșeli în purtarea bijuteriilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Atunci când achiziționați bijuterii, ar trebui să cunoașteți clar din ce sunt fabricate acestea. În cazul în care vânzătorul nu specifică materialele, atunci este probabil ca aceste bijuterii să nu fie realizate din argint, aur, aur roz sau alte metale prețioase. Dacă nu sunteți lămuriți, atunci ar trebui să întrebați întotdeauna înainte de a cumpăra, în special articole cu prețuri mai mari.

Aurul este un metal foarte scump și nu există bijuterii ieftine de aur. Bijuteriile placate cu un strat subțire de metal prețios se tocesc destul de repede până la metalul de bază de dedesubt. De asemenea, ar trebui să aveți informații despre pietrele prețioase: dacă sunt cultivate în laborator sau sunt naturale sau dacă sunt în întregime false.

1.Aceleași bijuterii în fiecare zi

Este destul de ușor este să aluneci în obiceiul de a purta aceleași piese zi de zi, zi de zi. Dar este bine să renunți la acest obicei din câteva motive. În primul rând, bijuteriile tale de zi cu zi își vor schimba aspectul în locuri pe care nu le poți vedea sau în moduri pe care nu le observi neapărat, deoarece schimbările au loc încet. Acest lucru este valabil mai ales în cazul cerceilor cu șurub, unde o parte dintre ei este ascunsă în spatele lobului urechii, adunând substanțe chimice de la spălarea părului și care pot duce la infecții. Ar trebui să scoateți piesele de zi cu zi în mod regulat pentru a le oferi o curățare cu apă caldă cu săpun și o perie moale cu peri. Vă recomandăm să faceți acest lucru la fiecare 1-2 săptămâni.

2. Fii creativ cu bijuteriile și accesoriile

Când se schimbă anotimpurile, este un moment potrivit pentru a experimenta diferite ținute și accesorii, inclusiv bijuterii. Notează orice tip de piese pe care ți-ai dori să le ai pentru a-ți extinde și mai mult garderoba. Investiția potrivită în bijuterii și accesorii poate adăuga o mare cantitate de creativitate și versatilitate garderobei tale pentru anii următori.

3.Nu vă curățați bijuteriile

Mulți oameni nu reușesc să-și curețe bijuteriile în mod regulat. Purtați bijuteriile pe piele și îmbrăcăminte pentru perioade lungi de timp, în timp ce desfășurați tot felul de activități, așa că, desigur, acestea vor avea nevoie de curățare din când în când, la fel ca și îmbrăcămintea dvs. Vă recomandăm să programați o curățare temeinică a bijuteriilor cel puțin de două ori pe an.

4. Folosiți metode necorespunzătoare de curățare a bijuteriilor

Metodele de curățare improvizate vă pot deteriora permanent piesele prețioase. Deci, feriți-vă! Curățarea bijuteriilor prețioase din argint sau aur cu pastă de dinți nu este cu adevărat o idee bună. Este abraziv și va strica metalul în timp, făcând piesele de familie din ce în ce mai puțin valoroase. De asemenea, poate deteriora finisajele. Același lucru este valabil și pentru utilizarea pastei de bicarbonat de sodiu. Folosirea oricărei forme de alcool în contact cu pietrele prețioase este probabil, de asemenea, o idee rea. Acest lucru este deosebit de important pentru pietre mai poroase cum ar fi perlele, opalul, turcoazul și lapis lazuli.

5. Purtarea bijuteriilor la bazin sau la duș

Există câteva motive pentru a evita purtarea bijuteriilor în apă. În primul rând, poate fi ușor să vă pierdeți piesele – mai ales atunci când faceți duș. De asemenea, veți descoperi că și în bijuteriile bărbătești, de exemplu, brățări bărbați aur, sunt susceptibile de a aduna reziduurile din șampoane, balsamuri și săpunuri, în timp. Pentru bijuteriile de damă, ar trebui să evitați să udați perlele și opalul în mod repetat, deoarece expunerea pe termen lung la apă și alte substanțe chimice poate deteriora și decolora permanent aceste pietre. În cele din urmă, dacă mergeți la înot, vă recomand să vă lăsați bijuteriile în siguranță acasă. Clorul folosit în piscine sau jacuzzi poate decolora argintul și multe pietre prețioase – și poate chiar slăbi aurul.

6. Nu depozitați bijuteriile în mod corespunzător

Evitați depozitarea bijuteriilor într-un loc în care umiditatea este o problemă, în special băile. Bijuteriile din argint, în special, se vor păta mai repede în locuri umede. De asemenea, ar trebui să depozitați bijuteriile prețioase departe de zonele cu circulație de aer ca să evitați depunerea de praf pe ele. Cutiile cadou în care le-ați primit , de exemplu, pot fi perfecte pentru păstrare.

7. Nu închideți colierele după ce le-ați dat jos

Acest lucru va duce la lanțuri încurcate, care pot fi foarte dificil de descurcat. Vă poate lua mult timp încercând să descurcați lanțurile ceea ce nu este foarte distractiv.

spot_imgspot_img