Cum sa faci o inmormantare pentru un decedat de coronavirus?

covid-19 moarte romania

O noua Ordonanta a guvernului Romaniei, „raman acasa”, vizand combaterea raspandirii noului coronavirus, a interzis ceremoniile funerare in grup, in intreaga tara.  Pana la urma, guvernul nu poate face ca oamenii sa nu mai moara si sa-i priveze pe cei dragi de dreptul de a-i conduce in ultima lor calatorie. Funerare Rainbow a incercat sa-si dea seama cum functioneaza in practica aceasta inovatie. De fapt, in perioada pandemiei, inclusiv in toate bisericile din Europa va fi interzisa slujba de inmormantare pentru decedat, care pana astazi a fost singurul mod demn de a-ti lua ramas bun de la cei dragi, care au murit de coronavirus. Dupa cum explica clericii, ceremonia de inmormantare poate fi organizata dupa ce situatia epidemiologica se normalizeaza in tara. In aceasta etapa, familia decedatului va putea invita preotul sa citeasca o rugaciune comuna. Intre timp, ca alternativa, se propune organizarea unei scurte inmormantari, apeland la firma de servicii funerare Rainbow. Toti cei 8 membri permisi, pot fi prezenti la aceasta ceremonie si vor trebui sa tina o anumita distanta intre ei.

Cum sa reduci contactul cu cel decedat?

Este din ce in ce mai dificil sa ingropi victimele doborate de coronavirus, mai ales in Italia in Spania. O parte dintre firmele funerare refuza pur si simplu sa se ocupe de astfel de persoane decedate, deoarece se tem de COVID-19. Singura regula obligatorie, pentru a nu intra in contact cu  virusul si a reduce la minimum contactul cu corpul decedatului, este sa cumperi sicrie de zinc comandate de la firma Funerare Rainbow. Sicriele sunt sigilate si raman inchise chiar si in timpul ceremoniei de adio. Mai mult decat atat, soferii care transporta cadavrul la morga sau la cimitir, folosesc acum costume de protectie, la fel ca si cei care pregatesc cadavrele pentru inmormantare. Astfel de precautii au inceput sa fie luate, dupa ce in urma cu cateva saptamani familia, rudele si prietenii care venisera sa-si ia ramas bun de la decedat, s-au infectat cu coronavirus. Acest lucru s-a petrecut in Spania si a fost cea mai mare distributie de COVID-19. Pentru a nu contacta virusul, a fost elaborat un regulament special despre cum si cand trebuie ingropat decedatul. Acest Regulament este folosit acum in toate tarile si in Romania. Acelasi document precizeaza ca trebuie facuta o dezinfectare completa a camerei mortuare si a locului in care a avut loc ritualul de ramas bun de la decedat.

De unde sa cumperi sicrie de zinc?

Fiecare familie mai devreme sau mai tarziu se confrunta cu o asemenea tragedie, adica cu moartea unei persoane dragi. In acelasi timp, la durere si la experienta traita in astfel de cazuri, se adauga si ingrijorarea cu privire la coronavirus. Si in unele cazuri, un astfel de proces este o problema serioasa. De exemplu, cand corpul persoanei decedate trebuie livrat pentru inmormantare dintr-o alta tara. Indiferent de unde vine persoana decedata are nevoie de un sicriu de zinc, care nu permite trecerea virusurilor. Sortimentul firmei Funerare Rainbow contine diferite modele ale acestui produs, in timp ce pretul unui sicriu de zinc este destul de acceptabil. Este posibil sa nu arate neaparat ca zincul. Exista multe moduri de a decora astfel de sicrie, cu diverse materiale. Acest lucru face posibila preselectarea culorii produsului. In majoritatea cazurilor, clientii prefera sicriele facute in culorile negru, maro, mahon sau intr-o combinatie a acestora. Cum sa comanzi un sicriu din zinc? Solutia la aceasta problema este firma de servicii funerare Rainbow.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *