Cum sa iti alegi cei mai buni adidasi pentru alergat

adidasi-dama-tocmania

Alergatul este un sport simplu de practicat si totodata foarte sanatos. Iar un stil de viata sanatos este aproape imposibil fara sport, alergatul fiind cu siguranta unul dintre cele mai practicate sporturi. Cu toate acestea, pentru a-l practica ai nevoie de echipament corespunzator astfel incat sa eviti orice incident mai mult sau mai putin grav.

Incaltamintea este foarte importanta atunci cand alergi.  Nu toate perechile de pantofi sport sunt potrivite pentru a iesi la alergat. Ai nevoie de o pereche de adidasi dama cat mai buni astfel incat sportul practicat sa fie benefic si nu periculos.

Nu este simplu sa gasesti o pereche de adidasi dama buni, ci va trebui sa cauti ceva timp prin magazine pentru a gasi adidasii perfecti pentru tine pe care sa ii incalti la alergat. Cu sfaturile din randurile urmatoare iti va fi insa mult mai usor sa gasesti o pereche de adidasi buni care te vor ajuta sa obtii performantele dorite atunci cand iesi la alergat.

Iata asadar care sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand doresti sa-ti achizitionezi o noua pereche de adidasi sport pentru alergat:

Aspectul? Mai putin important

Atunci cand iti cumperi pantofi pentru alergat, aspectul ar trebui sa fie unul dintre ultimele criterii de care sa tii cont. Cu toate ca poate iti vei dori sa obtii cateva poze misto, cu care sa te mandresti pe retelele de socializare, siguranta ta dar si sanatatea picioarelor sunt aspecte mult mai importante.

Cu toate acestea, adidasii sport au in general un aspect destul de placut, deci nu ar trebui sa iti faci prea multe griji in acest sens.

Stabilitate

O pereche de adidasi sport buni ar trebui sa iti ofere cat mai multa stabilitate. Atunci cand alergi, gleznele, genunchii si in general picioarele sunt foarte expuse. Impactul cu solul produce un soc care ar trebui sa fie amortizat cat mai mult de catre incaltaminte.

O pereche de adidasi sport de calitate trebuie sa iti ofere forta si echilbru.

Ofera un plus de atentie talpii, captuselii dar si a constructiei adidasilor in general. Incalta-i pentru a testa confortul si stabilitatea pe care ti le ofera. Sunt aceste detalii satisfacatoare?

Alege adidasii in functie de pronatia ta

Pronatia reprezinta un crieteriu foarte important de selectie al adidasilor sport. Te intrebi ce este pronatia?

Ei bine, ne referim la acea scobitura din mijlocul talpii. Pronatia o poti afla usor umezandu-ti piciorul pentru a calca mai apoi cu el pe o foaie de hartie. Tine cont de acest detaliu atunci cand iti alegi adidasii, deoarece pe piata vei gasi incaltaminte in functie de pronatia picioarelor. Iar alegerea ar trebui sa o faci ca atare.

Amortizare

Iar un ultim aspect de care sa tii cont este amortizarea pe care pantofii doriti ti-o ofera. Aceasta trebuie sa fie, bineinteles, cat mai buna astfel incat picioarele tale sa aiba cat mai putin de suferit in timpul alergatului.

Pentru o mai buna amortizare unele persoane opteaza pentru introducerea de insertii in interiorul adidasilor, ceea ce poate fi o varianta destul de buna si pentru tine.

Alege sa iti cumperi adidasi dama de pe Tocmania si cu siguranta alergatul va deveni o pasiune la care nu vei renunta prea curand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *