Cum sa iti pavezi curtea? Care sunt cele mai eficiente metode?

Curtea este spatiul de relaxare care te poate conecta la natura direct de la tine de acasa. Este important sa o amenajezi in asa fel incat sa iti ofere tot confortul, indepartand toate elementele care pot crea probleme.

Unul dintre aceste elemente este, fara doar si poate, noroiul. In functie de modul in care alegi sa iti amenajezi curtea, poti scapa de noroi in doua moduri: cu gazon sau cu un pavaj de buna calitate. Gazonul este o solutie excelenta, insa necesita timp pentru ingrijire, care nu este disponibil pentru toata lumea.

Pavajul reprezinta, asadar, o solutie optima. Din fericire, exista o multime de variante prin care iti poti pava curtea in asa fel incat sa arate excelent:

  1. Asfaltul. Desi in trecut asfaltul nu era una dintre primele optiuni, din ce in ce mai multi oameni aleg sa opteze pentru asfaltare curte . Asfaltul modern poate fi colorat, poate face fata cu brio solicitarilor fizice si este ieftin.
  2. Gresia de exterior. Este solutie cat se poate de atractiva din punct de vedere estetic, in conditiile in care poate avea sute de culori si de modele. Este un material care se curata usor, are un aspect elegant si rezista cu brio la ciclurile de inghet-dezghet.
  3. Piatra naturala. Multi oameni aleg piatra naturala ca element de pavaj. Este o varianta excelenta din punct de vedere estetic, ce poate rezista sute de ani.Din pacate, poate fi o solutie destul de costisitoare.
  4. Betonul amprentat. Este o alta solutie atractiva si cat se poate de interesanta. Este ieftin, se realizeaza rapid si poate avea absolut orice forma si culoare isi doreste clientul. Din pacate, are nevoie de ingrijire destul de atenta. In caz contrar, risca sa se crape destul de repede.
  5. Caramida. O alta solutie de pavare este caramida. Aceasta se monteaza destul de dificil avand nevoie de un suport de beton, insa rezista foarte mult timp si este foarte apreciata.

Pavarea curtii ofera flexibilitate, siguranta si curatenie, ceea ce face o astfel de investitie sa merite, indiferent care este optiunea pe care o alegi. Atunci cand alegi pavajul, este bine sa tii cont de traficul la care urmeaza sa fie supus, de stilul de amenajare pentru care optezi si evident, de buget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *