Cum sa iti pregatesti copilul pentru noul an scolar?

0

Dupa cum toata lumea stie, luna septembrie este despre educatie. Copiii trec cu mari emotii intr-un nou an scolar. Parintii se ocupa din timp de tot ce presupune acest lucru. Astfel, pregatirile incep chiar si cu mai bine de o saptamana inainte de prima zi de scoala pentru ca acestea sa fie finalizate. Viata de elev este o noua etapa a existentei lui, una necunoscuta, o perioada prin care toata lumea trece si care este absolut necesara in dezvoltarea oricarui om. Lasand la o parte lucrurile de ordin material, parintii trebuie sa le ofere copiilor sprijinul moral in perioada ce urmeaza, fiind o trecere destul de brusca si pentru unii poate chiar incomoda. 

Iata trei pasi eficienti pe care trebuie sa ii ai in vedere cand iti pregatesti copilul pentru scoala

 

Hainute noi

Desi pentru unii pare a fi un moft, reinnoirea garderobei micutului este esentiala. Copiii sunt intr-o continua crestere. Peste vara poti avea surpriza ca nimic din ce il cuprindea anul trecut sa nu-i mai fie bun anul acesta. Pe langa faptul ca este inestetic, este desigur si foarte incomod ca cel mic sa poarte haine care ii sunt stramte. De regula, an de an este necesar ca incaltamintea copilului sa fie schimbata, nemaifiindu-i buna. In ceea ce priveste ghetutele, incomoditatea este la un alt nivel.

Rechizite

Dintre toate etapele pregatirii pentru scoala, aceasta este preferata tuturor copiilor. Ai fi surprins cate lucrusoare le trebuie acestor mici învățăcei. De la ghiozdan la caiete dictando, stilou, acuarele, hartie creponata, glasata si lista poate continua. Cu siguranta, ghiozdanul este unul dintre cele mai importante achizitii. Cu cat mai incapator, cu atat mai bine. De preferat este ca ghiozdanul sa fie confectionat din materiale usoare, intrucat la greutatea acestuia se mai adauga si greutatea obiectelor dinăuntru. Un magazin online cu rechizite scolare ce cuprinde preferintele oricarui client este Librariajunior.ro. 

Revenirea la programul de scoala

In timpul vacantei de vara, toti parintii sunt mai ingaduitori in ceea ce priveste programul micutilor. Odata cu inceperea anului scolar lucrurile se schimba. O problema des intalnita in randul parintilor este trezitul de dimineata. Copiii au nevoie de odihna, de un somn destul de lung, asa ca ora lor de culcare trebuie modificata, astfel incat trezitul de dimineata sa nu devina un chin atat pentru copii, cat si pentru parinti. Odata bifat acest pas,trebuie reinstalata disciplina in programul de zi cu zi. Un planificator de perete este o buna metoda de a-ti invata copilul sa fie organizat. Acest lucru il va ajuta pe viitor sa-si planifice sarcinile eficient. 

Nu este de mirare faptul ca cel mic nu este tocmai incantat de aceasta schimbare. De indata ce dobandeste titulatura de elev, responsabilitatile nu ezita sa apara. Acum accentul este pus pe invatatura si pe formarea celui mic ca om si in cadrul intitutiei scolare. In plus, intervine un program pe care trebuie sa il respecte cu strictete. Mediul din care provine, anume gradinita, era mult mai prietenos fata de ciclul prescolar, iar acest lucru este resimtit de toti copiii.

 

Sursa foto – unsplash.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *