Cum sa obtii o structura dentara completa prin intermediul aplicarii implantului dentar?

Implanturile dentare sunt o interventie comuna care au ca scop inlocuirea dintilor pierduti. Exista multe motive din cauza carora pacientii isi pot pierde dintii, cum ar fi igiena orala precara, acumularea de tartru, agravarea cariilor dentare si manifestarea bolilor gingiilor netratate la timp.

Implantul dentar consta intr-o radacina artificiala a dintelui care este amplasata in osul maxilarului si care creeaza o structura permanenta pentru un dinte pierdut. Din fericire, odata aplicat, implantul incepe sa preia din comportamentul dintilor naturali, fiind usor de intretinut.

In momentul in care pacientul isi pierde dintele, se va instala automat efectul de domino, in care si ceilalti dinti vor fi afectati, deteriorandu-se si vulnerabilizandu-se intreaga structura dentara. Aplicarea implantului are rolul de a impiedica acest fenomen si de a imbuntati semnificativ sanatatea orala. 

3 motive sa-ti aplici implant dentar

Completeaza eficient structura dentara

Cea mai mare teama instalata in randul pacientilor este de a-si pierde dintii naturali, pentru ca sunt convinsi ca nu exista nicio alta metoda care sa inlocuiasca perfect dintele pierdut. Pe de-o parte au dreptate, insa, din fericire, implantul dentar este una dintre cele mai ravnite si eficiente inovatii care fac parte din medicina dentara. Fiind atat de bine amplasat in radacina dentara, acesta incepe sa se comporte si sa se simta ca un dinte natural. 

Este o varianta permanenta

Oamenii pot apela la o multime de variante inlocuitoare pentru dintii lipsa, insa niciuna nu va fi o solutie permanenta asa cum este implantul dentar. Datorita faptului ca este amplasat direct in structura dentara, nu vor exista probleme in ceea ce priveste capacitatea sa de rezistenta. 

Nu impune restrictii alimentare

Unele dispozitive stomatologice nu pot suporta anumite alimente, care le pot afecta buna functionare, mai ales alimentele tari. Vestea buna este ca implantul dentar nu impune nicio restrictie din punct de vedere alimentar. Pentru ca preia din comportamenul dintilor naturali, implantul dentar nu trebuie sa beneficieze de un tratament special.

Prin urmare, aplicarea implantului in structura dentara este o metoda permanenta si eficienta de care orice pacient poate sa beneficieze, astfel incat sa se bucure de dinti sanatosi si puternici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *