Cum sa-ti alegi storcatorul de fructe si legume cel mai potrivit pentru nevoile tale

Fructele și legumele nu trebuie să lipsească din alimentația noastră, ele fiind o sursă importantă de vitamine și minerale reprezentând un izvor de sănătate. Sucurile de fructe și legume ajută la creșterea imunității printr-o vitaminizare rapidă, oferindu-vă un plus de energie și reglându-vă metabolismul putând fi combinate foarte ușor pentru a se potrivi gusturilor și nevoilor proprii.

Fără un storcător, acestea sunt foarte greu de preparat. Există o varietate de storcătoare de fructe ce vă pot ușura munca. Fie el mecanic sau electric, un storcător de fructe nu trebuie să lipsească dintr-o locuință. Fie că îl achiziționați pentru copii, cei mai mari băutori de suc, sau chiar pentru dumneavoastră, iată câteva sfaturi după care să vă ghidați atunci când vă alegeți storcătorul:

  1. Fructe și legume

Este important să știi cam ce vei stoarce cel mai des. În funcție de acestea, există storcătoare de fructe sau legume moi ce funcționează cu ajutorul unui ax melcat, storcând sucul prin presare la rece și există storcătoare de fructe sau legume tari, care storc sucul prin centrifugare. Storcătoarele cu melc pot prepara și sucuri din fructe și legume tari, cu condiția ca acestea să fie tăiate mai mărunt înainte. Dacă știți deja că veți stoarce doar suc din citrice, atunci puteți opta pentru un storcător exclusiv de citrice, care este practic conceput pentru așa ceva.

  • Consistența sucului realizat la storcator

Un alt aspect foarte important este consisența sucului. Dacă preferați sucurile de tip nectar, mai bogate, ce au mai multă pulpă în consistența lor, atunci cu siguranță trebuie să optați pentru storcătoare de fructe cu ax melcat. În schimb, dacă preferați sucul mai subțire, cu o densitate ca a apei, atunci trebuie să optați pentru storcătoare de fructe centrifugale. Consistența sucului este dată de viteza de stoarcere, sucurile mai dense fiind obținute la o viteză mai mică, iar cele mai apoase, la o viteză de stoarcere mai mare.

  • Zgomotul

Aceste electrocasnice sunt recunoscute pentru zgomotul pe care îl fac atunci când sunt folosite. Sucurile se beau, în mare parte din timp, dimineața și nimănui nu îi place să își înceapă ziua cu un astfel de zgomot.

Cu toate acestea, există storcătoare de fructe silențioase. Aici primesc puncte în plus storcătoarele cu melc, care funcționează la o viteză mică și nu produc un zgomot mai mare de 80 de decibeli, dar este posibil să găsiți și storcătoare de fructe centrifugale la fel de silențioase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *