Cum să-ți amenajezi casa cu un buget redus

Dacă urmează să te muți într-o locuință și ai planuri de amenajare, dar nu ai buget extrem de generos pentru a bifa toate lucrurile continuă să citești pentru a descoperi care sunt cele mai utile sfaturi în acest sens. Nu orice lucru scump este și de calitate. Astfel că, trebuie să înveți să găsești acele produse potrivite nevoilor tale, dar la niște prețuri ceva mai accesibile.
Vezi aici cum poți să-ți amenajezi casa cu produse accesibile:
Încearcă mobilierul second-hand
O variantă foarte practică pentru amenajarea locuinței, dar cu un buget restrâns ar fi aceea a unui mobilier în regim second hand. Poți găsi multe piese interesante, la prețuri accesibile și în condiții foarte bune de utilizare. Un plus pentru acest punct ar fi pentru persoanele ce preferă un stil vintage și vor să își amenajeze casa după acestea principii. Pentru aceștia, târgurile de vechituri ar putea fi un loc ideal pentru găsirea unor piese de bază în amenajarea casei. Iar ca bonus, acolo ar putea fi și un loc excelent pentru negociere, astfel poți ajunge la preț final destul de mic.
Alege doar electrocasnicele necesare
Pentru început o idee bună ar fi să amenajezi casa cu niște electrocasnice de bază, urmând ca în timp să adaugi și altele, care nu sunt neapărat necesare pentru traiul de zi cu zi. Astfel că, poți bifa pe lista ta o mașină de spălat, un frigider, un fier de călcat și un televizor. Atenție, nu opta pentru cele mai noi variante. Poți găsi electrocasnice bune, care să fie din generații mai vechi. Pentru început, aceste variante vor fi mai mult decât suficiente, iar pe viitor le poți înlocui cu niște opțiuni ceva mai actuale, când îți va permite bugetul. Un exemplu bun în acest sens ar fi televizorul LED Schneider 24SC410K, 61 cm, HD, Slot CI, Negru de pe Dexo.ro, care poate fi ideal pentru sufrageria sau dormitorul tău.
Reciclează ce ai deja
Dacă ai deja anumite piese de mobilier în apartamentul în care te vei muta, o variantă bună ar fi să le recondiționezi pentru a le putea folosi pe acelea. Prin acest proces vei putea obține și un aspect mai plăcut al întregii locuinței și vei economisi și bani, pentru că te vei folosi de piesele deja existente. Caută variante de DIY pentru a găsi cele mai interesante metode de recondiționare a pieselor din viitoarea ta casă. În acest fel va trebui să investești o sumă considerabil mai mică, decât dacă ai achiziționa piesele respective noi dintr-un magazin. De asemenea, poți lua și piese de mobilier din locuințele părinților, cu siguranță vor fi mai mult decât dornici să-ți dea o mână de ajutor la început de drum și reprezintă o metodă bună de a recicla anumite piese, dându-le alte întrebuințări.
Așadar, acestea au fost sfaturile pentru amenajarea locuinței cu un buget redus. Există variante pentru toate buzunarele și nu trebuie să fie neapărat noi, cu etichetă, din magazin. Și piesele vechi, recondiționate pot da un aer foarte plăcut și cald unei locuințe, fără să fie nevoie să scoți sume exorbitante din buzunar.
Sursă foto: unsplash.com