Cum schimbă peisajul afacerilor din România centrele de date

centru de date

Centrele de date din România oferă un nivel ridicat de securitate și fiabilitate, ceea ce le face atractive pentru clienții internaționali care au nevoie de garanții atunci când este vorba de stocarea de informații sensibile, cum ar fi tranzacții financiare sau informații personale despre angajați sau clienți.

Din ce în ce mai multe companii din România apelează la acest tip de infrastructură pentru a-și satisface nevoile și pentru a se asigura că își pot îndeplini sarcinile în timp util. Acest lucru se datorează faptului că centrele de date le oferă cantitatea potrivită de resurse, precum și securitate, astfel încât acestea nu trebuie să se preocupe de nimic altceva decât de a-și face treaba.

Centrele de date sunt sigure, oferă acces de la distanță, au conexiuni la internet de mare viteză și vă pot oferi și o serie de alte servicii. Partea cea mai bună este că, dacă alegeți să vă găzduiți informațiile la un data center Bucharest, vă veți putea bucura de aceste beneficii la un preț rezonabil.

Companiile devin conștiente de importanța de a avea un centru de date

Întreprinderile pot profita de avantajele externalizării serviciilor lor IT către un furnizor terț de centre de date. Externalizarea permite companiilor să se concentreze pe competențele lor de bază, în timp ce se bazează pe altcineva pentru expertiza tehnică. Prin această abordare, companiile pot fi sigure că primesc servicii de înaltă calitate fără a fi nevoite să angajeze personal nou sau să cheltuiască bani pentru a pregăti angajații existenți cu competențe tehnice de care nu au nevoie pentru a reuși în operațiunile zilnice la birou sau în altă parte în cadrul modelului lor de afaceri (de exemplu, magazinele de vânzare cu amănuntul).

Motivele sunt simple: din ce în ce mai multe companii devin conștiente de importanța de a avea un centru de date și vor să se asigure că firma lor are unul. Dar de ce este nevoie pentru ca afacerea ta să poată accesa toate avantajele de a avea propriul centru de date?

Ei bine, mai întâi de toate – trebuie să știi ce fel de centru de date îți dorești. Doriți un centru de date on-site sau unul off-site? Sau poate că nu aveți o preferință și sunteți deschis la oricare dintre opțiuni?

A doua întrebare este dacă doriți sau nu să vă găzduiți propriul echipament IT sau dacă preferați să închiriați spațiu în instalația altcuiva. Dacă alegeți cea de-a doua opțiune, atunci veți putea beneficia de toate avantajele unei soluții la fața locului, evitând în același timp unele dintre riscurile asociate cu întreținerea propriei infrastructuri.

În cele din urmă, luați în considerare cât de mult timp și câți bani sunt necesari pentru ca firma dvs. să își întrețină propria infrastructură față de închirierea unui spațiu în altă parte. Deși ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor, nu se poate nega faptul că închirierea spațiului de la un alt furnizor va economisi bani și timp pentru afacerea dvs. în timp

Beneficiile folosirii unui cloud

Cloud computing este unul dintre principalii factori care stau la baza acestei creșteri rapide în România. Cloud computing permite utilizatorilor să își stocheze datele de la distanță pe servere la distanță, în loc să le stocheze local pe propriile computere sau dispozitive. Acest lucru înseamnă că utilizatorii își pot accesa fișierele de oriunde și în orice moment, fără a trebui să își facă griji cu privire la păstrarea unor copii de rezervă sau la pierderea acestora din cauza unor accidente precum furtul sau deteriorarea prin incendiu. Deoarece stocarea în cloud economisește bani prin reducerea costurilor asociate cu întreținerea serverelor fizice, multe întreprinderi se orientează către aceasta ca o alternativă mai ieftină decât soluțiile de stocare tradiționale, cum ar fi sistemele de backup pe bandă sau chiar hard disk-urile însele!

În lumea de astăzi, datele reprezintă totul. De la comportamentul clienților până la analiza afacerilor, sunt peste tot – și sunt din ce în ce mai multe.

De aceea, asistăm la o creștere a numărului de companii care doresc să investească în centre de date pentru a gestiona această creștere explozivă și pentru a-și menține afacerea în bună stare de funcționare. În România, această tendință este deosebit de evidentă – și pe bună dreptate: există mai mulți factori care fac din România o locație ideală pentru dezvoltarea de proiecte de infrastructură de înaltă tehnologie. Țara are o forță de muncă educată, un istoric excelent în ceea ce privește atragerea investițiilor străine și un sprijin guvernamental puternic pentru industria sa tehnologică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *