Cum se alege corect un microfon?

Cand vine vorba de cumpararea unui microfon, fiecare cumparator vrea sa se asigure ca alege ceea ce i se potriveste. Cheia pentru a alege microfonul potrivit nu tine doar pret, ci mai degraba de cautarea microfonului potrivit pentru modul in care va fi folosit. Un microfon Sennheiser este cu siguranta cea mai buna alegere pentru foarte multe persoane.

Sfaturi pentru achizitionarea unui microfon

Nu exista un microfon perfect pentru toata lumea. Acest lucru se datoreaza faptului ca microfonul potrivit depinde de modul in care va fi folosit. Ceea ce functioneaza pentru o persoana, s-ar putea sa nu functioneze pentru alta, motiv pentru care cel mai bun sfat este acela ca fiecare persoana sa se documenteze inainte de a face o alegere.

Modul de utilizare conteaza

Cel mai bun microfon este cel care poate fi folosit cu cele mai putine probleme tehnice. Daca toate celelalte criterii sunt la fel, se va alege cea mai simpla configuratie posibila care permite inregistrarea fara batai de cap si fara aplicatii complicate.

Ce este frecventa microfonului?

Unele microfoane, precum RE20 (microfonul radio stereotip), sunt microfoane cu diafragma mare concepute pentru a capta frecvente mai joase, cum ar fi o voce masculina profunda, o toba sau chiar o chitara bas.

Microfonul cu diafragma mica sau capsula mica este conceput pentru a capta frecvente mai inalte, cum ar fi vocea feminina, sunetele inalte ale unei chitare acustice sau chiar suntele fluierului. Astfel de microfoane sunt ceva mai speciale si se utilizeaza diferit fata de cele clasice.

Cu cat vibratiile pe secunda sunt mai mari, cu atat sunetul este mai clar. Pentru a da un exemplu, este posibil ca utilizatorii sa fie familiarizati cu A440, cunoscut si sub numele de Concert Pitch. Pe masura ce o orchestra se pregateste sa acordeze instrumentele, violonistul principal va canta acest ton pentru a-i ajuta pe altii din ansamblu sa-si acordeze instrumentele. Prin urmare, frecventa sunetului conteaza enorm la alegerea unui microfon.

Se va alege si ce tip de model directional, cunoscut si sub numele de model polar al microfonului, se potriveste cel mai bine nevoilor utilizatorului. Pentru voice over, un microfon directional mai concentrat este probabil cel mai bun. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *