Cum se alege un aparat de kebab profesionist?


Termenul „kebab” a fost imprumutat din limba araba si inseamna „carne la gratar” și are mai multe variante, inclusiv „doner kebab”, o varietate de kebab preparata cu carne gatita vertical. Pregatirea kebab-ului a trecut de-a lungul veacurilor și daca a fost facuta manual acum cateva secole, acum este posibil sa gatești cu un aparat shaorma profesional special. Disponibil in mai multe modele, aparatul profesional de shaorma si kebab ideal trebuie selectat ținand cont de o serie de criterii, gaz sau electric, putere (wați), capacitate, rotisor vertical sau chiar accesorii. Iata cum sa alegi un aparat shaorma sau kebab potrivit pentru bucataria ta profesionala.

Cine se afla in spatele kebabului?

Originile kebabului, acest fel de mancare din carne la gratar, se intorc mai precis in perioada otomana, in Evul Mediu. Mai tarziu, vom afla ca numele in sine are o origine turca, chiar daca kebabul s-a nascut in Germania datorita lui Mehmet Aygün.

Acest tanar de 16 ani pleaca din Turcia spre Berlin și este angajat la un snack bar din gara din capitala Germaniei. Intrucat trebuie sa serveasca mancaruri clienților, ii vine ideea de a introduce fașii de carne in paine. El folosește paine pita și adauga cartofi prajiți și salata la amestecul sau.

Ce aparat de shaorma si kebab sa alegi?

Aparatele profesionale de kebab si shaorma sunt, așa cum te-ai putea aștepta, destinate specialiștilor din lumea bucatariei. Doua modele sunt vandute pe piața: aparat de kebab cu gaz și electric.

Aparat de shaorma/kebab cu gaz

Aparatul de shaorma/kebab cu gaz are zone de gatit pe care se intinde carne sau pui. In funcție de model, dimensiunile unui aparat pot fi destul de mari sau prea mici. Odata ce sistemul este declanșat, puterea flacarilor va permite carnii sa se gateasca, sa o faca la gratar și sa-i dea gustul atat de autentic de shaorma.

Pentru a alege o mașina profesionala de shaorma/kebab de gaz, acorda atenție puterii exprimate in wați și numarul de zone de gatit. In primul caz, cu cat este mai mare numarul de wați, cu atat mai rapid se vor gati carnea și puiul. In ceea ce privește numarul de zone de gatit ale aparatului tau, acesta determina numarul de kilograme de carne și pui pe care le poți gati in același timp intr-un anumit timp. E recomandat de asemenea, sa incluzi, numarul de arzatoare pe gaz, in funcție de modelul de alegere al aparatului tau profesionale de shaorma/kebab.

Aparat de shaorma/kebab electric

Un aparat de shaorma/kebab electric vertical joaca același rol ca și cel pe gaz, dar nu funcționeaza la fel de bine și este destinat mai mult restaurantelor mici și snack-barurilor. Utilizarea și funcționarea unui aparat electric se bazeaza pe prezența unui motor, rezistențe electrice și arzatoare.

Este cel mai potrivit pentru kebaburi și poate fi folosit chiar și ca prajitor de pui. Daca crezi ca ti s-ar potrivi mai mult decat un aparat pe gaz, alege un model din oțel inoxidabil. In ceea ce privește prețul, acest dispozitiv te va costa mai puțin decat aparatul cu gaz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *