Cum se diferentiaza covoarele de calitate fata de cele ieftine

Alegerea unui covor pentru casa ta este o decizie importanta. Majoritatea persoanelor opteaza pentru un covor care va rezista o perioada mai indelungata de timp, de aceea va fi esential sa il alegi pe cel potrivit pentru necesitatile tale.

Exista o multime de factori care trebuie luati in considerare in alegerea covorului, inclusiv destinatia incaperii in care va fi asezat, precum si cata lume il va “calca” in picioare. Si, desigur, nu trebuie trecute cu vederea modelele, stilurile si culorile acestora, care au un rol esential in designul final al incaperii.

Pretul joaca, de asemenea, un rol important in decizia de cumparare a covoarelor, acestea variind de la cele foarte ieftine la cele foarte scumpe. Dar conteaza pretul poate fi o reflectie a calitatii.

Avand atat de multe covoare din care sa alegi precum si o gama larga de pret, poate fi greu sa decizi daca alegerea unui covor scump este mai utila decat achizitia unuia mai ieftin.

In unele cazuri, un covor mai ieftin ar putea fi de preferat pentru o camera rar folosita sau pentru dormitorul adolescentilor, acolo unde covorul ar putea fi inlocuit intr-un interval de timp mai scurt. Cu toate acestea, in marea majoritate a cazurilor, cumpararea unui covor de buna calitate, spre deosebire de unul mai ieftin, este considerata o investitie buna pentru casa ta. Cand vine vorba despre covoare, in general, vei obtine ceea ce platesti.

Diferenta dintre cele mai ieftine si cele mai scumpe covoare

Care sunt diferentele, deci, intre covoarele ieftine si cele mai scumpe? Daca ai cerut cuiva sa mearga atat pe un covor ieftin, cat si pe cel scump, acea persoana va putea sa faca imediat diferenta.

Covoarele mai costisitoare vor fi mai confortabile sub picioare, iar calitatea fibrelor si materialelor, precum si modelul si culoarea, vor fi mai evidente.

Un covor ieftin, pe de alta parte, va avea o durata de viata mai mica, va parea uzat si patat si, fara indoiala, va trebui inlocuit mult mai devreme decat unul mai scump.

Tipul de covor

Pretul unui covor va varia in functie de tipul tesaturii. Covoarele tesute manual tind sa fie cele mai scumpe si sunt disponibile intr-o gama larga de stiluri, modele si culori. Cu toate acestea, nu sunt foarte rezistente la pete.

Covoarele tesute mecanic sunt produse in principal cu fire incolore care apoi sunt vopsite cu o culoare specifica. Acestea tind sa fie mai ieftine decat covoarele tesute manual. Acestea sunt de obicei obtinute din fir taiat sau bucla, precum bucla taiata. Pentru rezistenta, covoarele cu bucla sunt castigatoare, dar covoarele buclate de tip shaggy sunt cunoscute pentru ca ascund bine petele si murdaria.

Covoarele sintetice, cum ar fi cele realizate cu nailon, poliester si polipropilena, tind sa fie mai ieftine decat cele nesintetice. Multe dintre ele sunt ideale pentru a fi utilizate in casa, deoarece pot respinge petele si exista de obicei o gama larga de stiluri, modele si culori din care poti alege. Cu toate acestea, tind sa se aplatizeze in timp.

Covoarele din lana sunt printre cele mai scumpe tipuri. Covoarele din lana sunt luxoase si calduroase, nu tind sa se aplatizeze precum covoarele sintetice si sunt foarte rezistente in timp, dar se pot murdari usor si pot fi mai dificil de curatat.

Matasea este, de asemenea, un alt material de lux, si are adesea detalii si modele complexe. Nu este recomandata pentru zonele cu trafic intens, deoarece nu rezista prea bine la uzura.

Pretul unui covor poate fi dictat de grosimea acestuia, precum si de cat de complicat este modelul raportat la de gradul de rezistenta al culorilor.

In concluzie, poti cumpara covoare scumpe, dar si ieftine, in functie de ceea ce iti trebuie. Pentru o incapere in care exista un flux mare de persoane, poti alege covoare de calitate, mai scumpe, care sa reziste testului timpului si nu numai. Pentru incaperile ce nu sunt folosite des, poti cumpara si un covor mai ieftin, care sa ofere satisfactie din punct de vedere al aspectului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *