Cum știi că ai găsit casa ideală

K4. Cum stii ca ai gasit casa ideala

Atunci când pornești în căutarea unei case este foarte important să acorzi atenție tuturor detaliilor.  Casa este o investiție serioasă, pe termen lung și vrei să te asiguri că ai luat cea mai bună decizie cu putință.  Pentru fiecare persoană, casa ideală arată diferit, așa cum este și normal.  Unele persoane iau decizia pur și simplu din instinct. Altele au nevoie de mai mult timp să se gândească și să se convingă.

Sunt multe span case de vânzare disponibile tot timpul, dar cum îți dai seama că ai gasit-o pe cea potrivită. Anumite indicii îți pot spune dacă ai găsit casa ideală pentru tine:

Îți doreșți să intri în casă.  Prima impresie contează când pășești pentru prima dată într-o casă nouă. Chiar dacă la prima vedere nu ai putea spune exact ce ți-a plăcut cel mai mult, ai simțit în schimb că aceea va fi “acasă” pentru tine. Ceva anume îți place la casă pe care ai găsit-o, poate sunt finisajele, felul în care pătrunde lumina prin geamurile mari sau bucata de grădină pe care o vei amenaja după propriul gust, ori toate la un loc îți transmit că aceasta este casa pe care trebuie să o cumperi.

Casa te îmbrățișează din momentul în care intri. Vei ști din primele trei secunde în care ai intrat, dacă ești într-o casă unde căldura și confortul predomină. Când casa este primitoare și te invită încă din prag să o descoperi și să explorezi fiecare colțișor, cel mai probabil ești în casa visurilor tale.

Nu te simți ciudat când ești lângă baie. Uneori, cumpărătorii trec printr-o stare de disconfort atunci când sunt lângă ușa de la baie, încât nici nu vor să pășească în încăpăre. Vor sta în ușa băii și se vor uită în încăpere. Atunci când intri în baie fără probleme și n-ai niciun stres să deschizi robinetul de la chiuvetă sau să tragi ușa de la dus, casa aceea va fi cel mai probabil a ta.

Începi să planifici mobile. Ai găsit casa visurilor tale, dacă atunci când pășești în dormitor îți și imaginezi imediat pe ce perete va fi așezat patul sau când visezi cu ochii deschiși locul din living în care vei pune bradul de Crăciun.  Sau poate te și imaginezi deja venind acasă, după o zi grea de muncă, și te intersectezi cu vecinul de peste drum cu care și schimibi câteva vorbe înainte de a intra în casă. Cartierul și oamenii care îl populează contează la fel de mult ca amplasarea mobilei.

Nu mai vrei să cauți altă casă. Deși ai mai vizionat și alte case până atunci, simți că nu mai este cazul să continui. În plus, parcă nu îți mai amintești de nimic din ce ai văzut și nu este ceva care să îți fi rămas în minte, la fel cum ți-a rămas ultima casă pe care ai văzut-o. Atunci când începi să pui pe hârtie avantajele și dezavantajele caselor pe care le-ai găsit, ultima pare să aibă doar bile albe, pe când toate celelalte nu se mai potrivesc așteptărilor tale.

Abia aștepți să te muți. Ai găsit casa și ți-a transmis cel mai bun sentiment cu putință. Îți imaginezi cum te vei muta aici și cum viața ta se va schimbă în bine, în următorii ani. În plus ai făcut imediat și câteva poze în interiorul casei pe care le-ai trimis părinților sau prietenilor, pentru a vedea ce spun și ei. Nerăbdarea este la cote maxime, iar nopțiile cu insomnii, planuri și calculienu-ți mai dau pace, atunci, este cel mai clar semn că ai găsit casa ideală pentru tine, pentru mulți ani de acum înainte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *