Cum te feresti de furtul datelor personale pe internet?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

In prezent, majoritatea oamenilor prefera sa faca cumparaturile online decat sa mearga intr-un magazin. Motivul? Cautarea celor mai bune oferte, gasirea celor mai bune preturi, compararea marcilor si livrarea coletelor la usa dumneavoastra este mult mai facil si convenabil. Pot exista insa si probleme! Magazinele de comert electronic pot fi prietenul dvs. de cumparaturi, cu o conditie: informati-va inainte de a face cumparaturi!
Este nevoie de o singura greseala pentru a vi se fura datele personale.

Desi in ziua de astazi ne confruntam cu atacuri cibernetice, fraude de carduri , etc, citind acest articol puteti fi cu un pas inaintea ‘criminalilor’ cibernetici.

Daca faceti parte din categoria celor ce prefera cumparaturile online, acest articol este pentru dvs. Ne propunem sa va prezentam 10 sfaturi pentru a avea o experienta de cumparaturi cat mai placuta si sigura.

  1. Navigati pe site-uri familiare si sigure

Incurajati-va consumatorii sa cumpere de pe site-uri in care pot avea incredere. De asemenea, rugati-I sa fie precauti in privinta ortografiilor gresite sau a site-urilor care utilizeaza un domeniu diferit, de exemplu .xyz in loc de .com. Ofertele si vanzarile de pe aceste site uri pot parea atragatoare, insa nu va lasati pacaliti. URL-urile care incep cu HTTPS sunt sigure.

2. Evitati retelele WiFi public

Punctele de acces WiFi disponibile gratuit la o cafenea sau in aeroport sunt tinta hacker-lor. Pot exista hackeri care asteapta cea mai mica oportunitate pentru a va fura datele personale.

3. Daca aveti posibilitatea, folositi un VPN

Instalati-va pe dispozitivele mobile un VPN ( virtual private network) inainte de a va conecta la o retea wifi publica. VPN creeaza o conexiune criptata intre dispozitivul dvs. si serverul VPN, astfel incat orice mesaj trimis in timp ce navigati pe internet va fi sigur.

 4. Folositi parole puternice

Un alt sfat este sa folositi parole unice si puternice. Daca un hacker are parola unui cont , va poate folosi datele de plata stocate. Aceasta forma de furt a datelor personale este cea mai raspandita in Romania.

5. Consultati cu atentie politica de securitate a comerciantului

Acesta este unul din cele mai importante sfaturi. Consumatorii trebuie sa fie constienti de ceea ce se intampla cu datele lor pe care le ofera unui site web. Unii furnizori creeaza conturi pentru a salva informatiile cardului de credit pentru viitoare tranzactii. Esti sigur ca doresti ca site-ul respective sa-ti salveze datele cardului tau?

6. Atentie la mail-urile cu oferte tentante

Email-urile de la furnizori necunoscuti pot contine adesea virusi. Este recomandat sa stergeti aceste email-uri fara sa le deschideti.

7. Cititi politica de returnare

Un sfat util este sa verificati intotdeauna politica de returnare. Deoarece puteti cumpara articole care nu sunt incercate si testate, exista sansa sa nu vi se potriveasca. Consumatorii trebuie sa fie bine informati de modul in care furnizorii gestioneaza returnarile.

8. Nu accesati ferestrele pop-up

Nu raspundeti si in niciun caz nu faceti click pe link-uri . Toate acestea sunt escrocherii.

9. Folositi carduri de credit, nu de debit

Motivul este unul simplu. Consumatorii pot retine platile cu cardul de credit .

10. Folositi un cont de e-mail extra

Acesta este un sfat interesant care va poate salva de problemele fraudelor financiare sau de indentitate. Folositi o adresa separata pentru cumparaturi. Si nu uitati: folositi cate o parola diferita pentru fiecare cont.

Aceste sfaturi sunt esentiale pentru a oferi experiente excelente atat consumatorilor, cat si comerciantilor. Este o abordare inteligenta de a va cunoaste amenintarile . Sfaturile de mai sus va pot proteja de acestea. Bucurati va de un sezon grozav de cumparaturi!

Concluzie

In cazul in care detineti o afacere si doriti sa o promovati online, este necesara asigurarea unei securitati maxime pentru magazinul online. Pentru firmele care sunt la inceput de drum si sunt in cautarea serviciilor de realizare magazine online oferta firmelor care ofera aceste servicii este una generoasa. E dificil sa alegi o firma serioasa care sa-ti explice procedurile, legile si functionalitatile unui magazine online pe intelesul tau si care sa nu te abandoneze la mijlocul drumului.

Cum recunosti o firma serioasa in care sa ai incredere ca vei deschide un magazine online?

Simplu. Cauti pareri despre ei pe Google, Facebook, citesti review-urile clientilor si cel mai important, verifici portofoliul acestora. Alege la intamplare unul sau doi clienti din portofoliu, suna-i si intreaba despre colaborarea cu firma respectiva, este imposibil sa nu afli pareri sincere si pertinente de la acestia. Review-urile si articolele de pe internet pot fi favorabile insa parerile sincere aflate la telefon direct de la client nu pot fi influentate! Ideile de verificare a unei firme de realizare a magazinelor online este oferit de agentia e-commerce CostiDesign.

spot_imgspot_img