Curs manager de proiect – ce abilitati capeti dupa un astfel de curs?

Zona de management a proiectului în sine, este un bloc separat în management, care este asociat cu implementarea eforturilor de creare de produse și servicii. De ce ai nevoie de un curs manager de proiect? Un manager de proiect este un specialist care își direcționează toate resursele și cunoștințele pentru a se asigura că proiectul ajunge la implementarea sa finală. Nimeni nu i se supune direct, dar rezultatul final depinde de el.

De ce ar trebui să gestioneze proiectele managerul de proiect? 

Orice organizație clasică are o structură ierarhică cu diferite departamente și orice proiect trece prin toate aceste divizii. Pentru realizarea acestuia, este nevoie de un specialist care să poată coordona acțiunile tuturor zonelor în mod separat. Cunoștințele principale ale unor astfel de specialiști sunt în domeniul managementului. Ai putea împărți abilitățile pe care ar trebui să le aibă, în abilități dure și soft. Primul înseamnă cunoașterea procedurilor și a artefactelor în managementul proiectului, precum și etapele activităților proiectului și ciclul de viață al proiectului. Al doilea înseamnă abilitățile de comunicare bune, abilitățile de negociere, autoorganizarea și gestionarea timpului.

Managerul de proiect nu este legat de specificul activității în care lucrează. Procedura de management a proiectului în sine, este universală și despărțită de o sferă sau alta. Dar dacă vorbim despre direcția digitală, este important ca specialistul să înțeleagă programatorii și să poată comunica cu aceștia, în același limbaj. Cererea pentru astfel de specialiști, este destul de mare, deoarece digitalizarea a pătruns în toate domeniile și acum nu există companii care să funcționeze fără ea. Prin urmare, putem spune că este nevoie de manageri de proiect în industria digitală, iar cererea pentru aceștia este în continuă creștere. Există, de asemenea, o solicitare pentru specialiști care în sine au abilitățile de mai sus și sunt capabili să lucreze cu scrum și kanban.

Cum să devii manager de proiect?

Pentru a deveni manager de proiect, trebuie să studiezi. Poți face un curs de manager de proiect la Școala Edu. Această școală oferă cursuri despre managementul produselor, curs manager de proiect etc. Merită să faci aceste cursuri dacă ai experiență în domeniul IT și vrei să crești până la funcția de manager. Dacă încă nu ai experiență în IT, este prea devreme pentru a deveni manager. Este necesar să stăpânești una dintre profesiile solicitate în IT, apoi să te gândești la o carieră de manager de proiect. Un manager de proiect crează o misiune tehnică competentă și selectează specialiști cu competențele necesare, pentru a rezolva problema. El va controla termenele, va motiva, dacă este necesar va accelera, dar o va face corect și în cadrul normelor adoptate în acest domeniu. Dacă ceva nu merge bine, un manager cu experiență va putea rezolva problema cu pierderi minime, deoarece a făcut un curs manager de proiect și a căpătat experiență în această zonă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *