Cursuri kickbox: cum să îți îmbunătățești reflexele și rezistența

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Kickboxingul este un sport interesant din multe puncte de vedere, acest sport ajutandu-te să-ți îmbunătățești reflexele, dar și rezistența în același timp. El este perfect pentru o persoană care dorește să se bucure de o stare fizică foarte bună, de aceea au început să apară din ce în ce mai multe cursuri kickbox. 

Kickboxingul este util așadar pentru a-ți dezvolta agilitatea, forță fizică, dar și simțul echilibrului. Acesta te poate ajuta să arzi până la 800 de calorii, dar și să-ți îmbunătățești semnificativ coordonarea, echilibrul, dar și sănătatea cardiovasculară.

În același timp, dacă vei avea în vedere aceste cursuri kickbox, trebuie să știi că există și diferite stiluri de kickboxing, iar termenul se referă la numeroasele beneficii pe care acest sport le oferă din punct de vedere cardio, dar și din alte puncte de vedere.

Fiind considerat atât un sport, cât și un tip de antrenament de fitness, kickboxingul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate, atât din punctul de vedere al sănătății fizice, cât și din punctul de vedere al celei psihice. În acest fel, optând pentru cursuri kickbox, acest sport poate aduce o mulțime de avantaje, de aceea el poate fi o alegere excelentă pentru o persoană care dorește să se bucure din toate aceste puncte de vedere.

Kickboxingul este predat într-o varietate de forme, dar și stiluri, acesta ajutandu-te să-ți îndeplinești obiectivele de fitness, indiferent dacă ești interesat de aspectul tehnicilor de autoapărare sau de aspectul competitiv al acestui sport.

Ce trebuie să știi despre kickbox?

Fiind considerat a fi un tip de sport hybrid, acest sport este considerat a fi o combinație de tehnici preluate din karatele full-contact japonez, dar și din stilul de box thailandez și anume Muay Thai. Indiferent de tipul de cursuri kickbox pe care le vei alege, te vei bucura în acest fel de toate beneficiile pe care acest sport le pune la dispoziția ta. 

Kickboxingul te ajută în ceea ce privește creșterea forței musculare, dar și din punctul de vedere al beneficiilor cardio pe care le are. Practicând un astfel de sport, vei ajunge să arzi un număr mai mare de calorii. În acest fel, te vei putea bucura de o formă fizică pe placul tău și astfel vei avea parte de activitatea fizică pe care o dorești.

Referindu-se la diverse stiluri de lupta care cad sub umbrela artelor marțiale, rădăcinile kickboxingului se regăsesc cu precădere în Muay Thai, dar și în artele marțiale japoneze. Muay Thai este un stil de box din Thailanda, acesta provenind dintr-un alt stil de box, mult mai vechi numit Muay Boran. Acest stil de luptă a devenit însă în timp o modalitate excelentă de recreere, dar și de autoapărare. În practica Muay Boran se folosesc că materiale de protecție mănușile.

Motivul pentru care în ziua de azi din ce în ce mai multe persoane au în vedere cursuri kickboxing București este că kickboxingul apare, în ziua de azi, în numeroase varietăți. Diferite elemente ale acestui sport sunt incluse în competițiile de MMA. Multe culturi de pe glob practică o anumită formă de kickboxing, acest tip de sport fiind apreciat așadar de un număr mare de culturi de pe tot globul.

Ai în vedere faptul că nu toate sălile de sport predau aceste cursuri kickbox, de aceea dacă vei dori să practici acest sport, va trebui să cauți sala care îți oferă și posibilitatea unui astfel de curs, astfel încât să te bucuri de aceasta.


Cursuri Kickbox Profesionale – Antrenamente pentru Toate Nivelele

Cum arată ședință de kickboxing?

O ședință de kickboxing fete durează în jur de 30 de minute, până la o oră. Instructorul îți arată cel mai probabil formele ușoare ale mișcărilor specifice de kickboxing. Aceste mișcări sunt folosite pentru încălzire. Acest moment este important pentru că trebuie să reții forma corectă a mișcărilor, înainte de a începe să practici intens antrenamentul. 

În ceea ce privește încălzirea, aceasta mai poate include exerciții cardio ușoare, dar și exerciții de stretching pentru diferitele părți ale corpului. Antrenamentul propriu-zis constă într-un număr de sesiuni scurte, acestea fiind de aproximativ 2-3 minute. Mișcarea în acest caz este intensă și repetitivă, urmata de pauze scurte. 

Aceste mișcări pot include o combinație de diverse tipuri de lovituri de mâini și picioare. Aceste lovituri pot fi fie în aer, fie într-un sac de box sau un pad ținut de către partenerul de antrenament sau de către instructor.

Deși pare că aceste cursuri kickbox sunt mai potrivite pentru persoanele care au o anumită forță fizică, dar și pentru cele interesate să lupte, nu trebuie să te intimidezi, ci trebuie să știi că sunt multe săli de fitness care oferă aceste cursuri de kickboxing. Acestea se concentrează pe beneficiile fizice pe care acest sport le oferă. De asemenea, trebuie să fii sigur de faptul că atunci când vei merge la sală pentru a practica kickboxingul, acest lucru nu va presupune lupta cu un oponent.

Legătura dintre kickbox și condiția fizică

Kickboxingul va putea fi practicat însă cu o mai mare ușurință de o persoană care are o condiție fizică mai bună. Acesta poate fi alegerea cea mai bună pentru unele persoane care își doresc să se bucure de o mulțime de avantaje. Acest sport este recomandat și persoanelor care suferă de anumite afecțiuni pentru că el contribuie la îmbunătățirea coordonării.

O altă categorie de persoane care pot avea în vedere aceste cursuri kickbox sunt persoanele mai în vârstă pentru că acest sport reduce riscul de accidentare, în acest fel îmbunătățindu-se și tonusul muscular, coordonarea, dar și simțul echilibrului. Mișcările rapide specifice kickboxingului cresc riscul de accidentare în anumite cazuri. 

Întinderile musculare sunt frecvente în cazul celor care practică acest sport. Acesta este motivul pentru care, este foarte important, mai ales pentru persoanele începătoare să apeleze la un instructor înainte de a începe să practice acest sport. 

În acest fel, instructorul va adapta antrenamentul de kickboxing la nevoile tale. Ținând cont de toate aceste lucruri, vei putea să te bucuri de principalele beneficii ale acestui sport și să profiți de el în cel mai scurt timp. Acest sport te va ajuta foarte mult să-ți menții forma fizică în cele mai bune condiții.

spot_imgspot_img