Dacă vrei să fii propriul tău șef, nu trebuie să începi de la zero

Vânzarea și cumpărarea de afaceri sunt subiecte destul de noi pe piața antreprenorială din România. Dan Crivăț, specialist în acest domeniu, ne-a povestit într-un interviu despre cum se schimbă piața transferurilor sub influența pandemiei și despre principalele avantaje pe care le ai atunci când pornești la drum cu o afacere funcțională, în loc de un start-up.

Dan, care crezi că este motivul care te-a determinat să începi să lucrezi în domeniul transferului de afaceri?

În primul rând, aș putea spune că mi-a venit ideea în urma experienței de 20 de ani din America, unde am fost și vânzător și cumpărător. Acolo am înțeles de ce e mult mai sigur să vinzi sau să cumperi o afacere, decât să declari falimentul sau să începi de la zero, cu un start-up.

Imaginează-ți următorul scenariu: o afacere de vânzare din Iași, o fabrică de mobilă, cu o cifră de afaceri bună este în pericol de a fi dizolvată, pentru că proprietarul dorește să se pensioneze și nu are un succesor care să preia activitatea. Fabrica are 25 angajați și ar necesita unele investiții în retehnologizare, dar proprietarul nu mai este dispus să meargă mai departe.

Ei bine, dacă apare un cumpărător potrivit, cei 25 oameni își păstrează locurile de muncă, se vor realiza investițiile necesare, va crește astfel productivitatea, în scurt timp va mai fi nevoie de alți câțiva angajați, profiturile vor intra pe o pantă ascendentă și la fel și nivelul taxelor achitate către bugetul de stat. Win-win, cum s-ar spune!

Știu că lucrezi de ceva vreme în domeniu – cum a fost la început și cum au evoluat lucrurile pe parcurs? Anul 2020 a adus vreo schimbare notabilă?

Când am revenit în România și am fondat TradeX lucrurile erau extrem de neclare. Nu se mai auzise de așa ceva, cu excepția cesiunilor de părți sociale sau tranzacțiilor uriașe executate de către marile firme internaționale de consultanță.

Ideea că o afacere de vânzare ar necesita o perioadă de pregătire, asistență specializată din partea unui broker de afaceri, sau trecerea printr-o perioadă de due diligence a fost întâmpinată cu destul de multă rezistență.

Până acum, alături de colegi, am creat un oarecare trend în domeniu – ne contactează din ce în ce mai mulți oameni care doresc să își vândă afacerea cu ajutorul unor profesioniști și suntem plăcut surprinși de fiecare dată când constatăm faptul că deja și-au făcut lecțiile, de pe blogul nostru, din social media sau din alte surse.

Cât despre anul 2020, lucrurile cu siguranță au intrat pe o pantă ascendentă – au apărut tot mai multe afaceri de vânzare și, deși nimeni nu m-a crezut când am spus asta, au apărut și mai mulți cumpărători. Este o consecință a blocării economiei și a presiunii enorme care a fost exercitată asupra IMM-urilor, dar mă bucură să văd că oamenii de afaceri nu mai aleg direct dizolvarea, ci încearcă și varianta vânzării, iar cei care doresc să devină antreprenori încep să se îndepărteze de paradigma start-up-urilor.

Există totuși vreun avantaj birocratic în a cumpăra o afacere, față de începe de la zero?

Cu siguranță că, din punct de vedere birocratic, e mai ușor să preiei o afacere funcțională. Nu este neapărat valabil în toate cazurile și poate constitui chiar un teren fertil pentru negocieri, însă dacă afacerea are deja toate avizele și autorizațiile necesare funcționării (inclusiv infamul aviz ISU), cumpărătorul va fi scutit de foarte multe drumuri și de timpii lungi de așteptare.

Prin contrast, dacă îți înființezi propria firmă, pe lângă actele necesare acestui demers, va trebui să te asiguri că funcționezi în deplină legalitate și să obții toate avizele necesare.

Cu toate astea, nu prea există soluții avem pentru cumpărătorii care nu au toți banii. Crezi că se vor schimba lucrurile în viitorul apropiat?

Așa este, să obții finanțare pentru a cumpăra o afacere este, momentan, ca o piesă de teatru care ilustrează chinurile lui Tantal. Totuși, am încredere că lucrurile se vor schimba în viitor. Personal, am început negocierile cu o bancă pentru a putea contura un nou produs de acest gen, însă nu pot da mai multe detalii.

De asemenea, studiem periodic oportunitățile de finanțare nerambursabilă care apar, în speranța că vom putea la un moment dat să depunem un proiect care să faciliteze tranzacțiile de vânzare-cumpărare de afaceri, venind astfel în sprijinul vânzătorilor și cumpărătorilor și dintr-o perspectivă financiară. Până atunci, continuăm să lucrăm la cele mai înalte standarde și să ajutăm zeci de antreprenori care vor să intre pe piață sau să iasă din joc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *