Danemarca estimează că are 400.000 de persoane infectate cu noul coronavirus – Coronavirus

Agenţia pentru Boli Infecţioase din Danemarca susține că numărul real al persoanelor infectate cu noul coronavirus este de 30-80 de ori mai mare decât cifra de 5.000.

Estimarea potrivit căreia 400.000 de persoane sunt infectate cu noul coronavirus se bazează pe o analiză asupra donatorilor de sânge inclusă într-un raport publicat de Autoritatea daneză pentru Sănătate, relatează ediţia daneză a publicaţiei The Local.

“Gradul de contagiere este foarte ridicat în societatea daneză şi există o cifră neagră uriaşă. În studiile asupra donatorilor de sânge, se poate vedea un număr de 70 de ori mai mare de persoane care au fost infectate decât în statistici”, declară Kåre Mølbak, şeful Secţiei de prevenire a bolilor infecţioase din cadrul Autorităţii pentru Sănătate, pentru ziarul Berlingske și citat de agenția Mediafax.

Un studiu pe un eşantion de 1.000 de donaţii de sânge din perioada 1-3 aprilie arată că 3,5% au fost infectaţi cu virusul, ceea ce ar indica faptul că 65.000 de oameni probabil erau deja infectaţi până pe 26 martie. Estimările se bazează şi pe studii elaborate în Germania şi Islanda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *