David Popovici, cel mai bun înotător al anului 2022, conform SwimSwam

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

David Popovici a avut parte de un an incredibil: după ce s-a încoronat campion european și mondial în probele de 100 și 200 m liber, înotătorul român s-a clasat pe locul 9 în clasamentul celor mai buni sportivi europeni din 2022, iar site-ul de natație SwimSwam l-a desemnat cel mai bun înotător al anului recent încheiat.

David PopoviciFoto: Cris BOURONCLE / AFP / Profimedia

David Popovici, desemnat cel mai bun înotător din 2022 de SwimSwam

„În acest an postolimpic, multe feţe noi au răsărit în topul înotului masculin. Şapte înotători au doborât recorduri mondial individuale, iar opt au cucerit titluri multiple în probe individuale la Mondialele de înot. Dar niciunul dintre aceşti înotători şi performanţele lor nu au zguduit lumea înotului la fel de mult ca senzaţionalul adolescent David Popovici”, a anunțat SwimSwam, conform Agerpres.

Pentru aceste „Premii Swammy”, autorii au decis câştigătorii în mare măsură pe baza statisticilor, precum numărul de medalii de aur sau de recorduri mondiale doborâte, iar în acest an Popovici a doborât tot atâtea recorduri mondiale cât ceilalţi şapte şi a câştigat acelaşi număr de medalii în probele individuale în bazin olimpic cât înotători ca Kristof Milak şi Leon Marchand.

În vârstă de 18 ani, David Popovici s-a clasat în luna decembrie pe locul 9 al celor mai buni sportive europeni din 2022, acumulând 37 de puncte în ancheta realizată de agenția poloneză de știri PAP.

spot_imgspot_img