De ce ai nevoie de optimizare SEO pentru website?

optimizare seo

Optimizarea unui site web pentru motoarele de cautare sau optimizare seo cum este cunoscut in termeni populari, este un proces ce ar trebui facut oricine detine un website sau mai multe.

optimizare seo timisoara

Ce este SEO?

Cu siguranta ai auzit deja vorbindu-se de SEO care este prescurtarea de la Search Engine Optimization. Optimizarea SEO este procesul prin care un website este pregatit pentru a fi mai prietenos cu motoarele de cautare si pentru a fi mai usor de gasit in cautari.

optimizare seo

De ce ai nevoie de SEO?

Stim deja ca motorul de cautare Google cel mai bun canal online. Zilnic au loc miliarde de cautari, mii de persoane care viziteaza site-uri pentru a accesa servicii sau pentru a face cumparaturi, un trafic cu multe vizite din care si tu trebuie sa iti iei o parte pentru a-ti creste afacerea.

Atunci cand optimizezi si promovezi un website in mediu online, practic iti cresti sansele de urca in cautari si de a fi gasit mai usor de persoane interesate de serviciile pe care le oferi sau pe care le vinzi.

De cate feluri este optimizarea?

Atunci cand vorbim de SEO trebuie sa stii ca exista de doua feluri, “white hat” care foloseste practicile aprobate de Google sau ”black hat” care presupune utilizarea unor tehnici care incalca regulile Google Webmaster.

Din experienta va recomand ” white hat” care desii poate avea timpi de realizare mai lungi este o metoda mult mai sigura in comparatie cu ”black hat” la care riscati o penalizare din partea Google.

Optimizarea SEO efectiva este cuprinsa in doua etape:

1. Optimizarea SEO on-page

In aceasta etapa toate setarile au loc la nivelul site-ului si paginilor acestuia, sunt setate elemente de continut ca meta-tag-uri, friendly-links, texte, imagini, timpi de incarcare, instalare certificat SSL, mobile-friendly, etc.

2. Optimizarea SEO off-page

Acum toate actiunile se muta in afara site-ului si au ca scop de link building, dezvoltarea profilui de backlink-uri prin publicarea de advertoriale pe publicatii mari si bloguri cu autoritate ridicata.

Atat optimizarea SEO on-page cat si off-page nu iti vor aduce rezultatele dorite daca esti perseverent si daca nu le combini cu activitatea in social media.

Ce este un advertorial?

Un advertorial este un articol editat pentru a fi folosit in scopuri publicitare, pentru a obtine trafic sau rezultate mai bune in cautari. Un advertorial poate fi publicat pentru promovare pe bloguri cu autoritate, cat si pe alte site-uri web cu autoritate ridicata.

Daca te-ai hotarat sa faci SEO iti recomand sa apelezi la un expert cu experienta care iti poate oferi servicii de optimizare SEO Timisoara de calitate si cu rezultate vizibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *