De ce este atat de bun pieptul de pui

Cu totii ne dorim sa traim cat mai bine si, din aceasta cauza, trebuie sa consumam alimente sanatoase. Multi nu stiu ca una dintre cele mai sanatoase tipuri de carne este cea de pui, asa ca daca te gandesti la o dieta echilibrata, atunci trebuie sa integrezi puiul in alimentatia ta. Nu uitati sa cumparati doar pui crescuti in cele mai bune conditii, asa cum sunt cei de la Carmistin.ro.

De ce este preferat pieptul de pui?

Unul dintre aspectele deosebite cand vine vorba de pieptul de pui este faptul ca aceasta carne contine mult mai putine grasimi, precum si mai multe proteine ​​in comparatie cu alte tipuri de carne. Acest lucru face ca pieptul de pui sa fie un tip preferat de mancare pentru sportivi si persoane care tin la dieta lor, deoarece scade aportul de grasimi din corp si, in schimb, se concentreaza pe aportul de proteine.

         In acelasi timp, pieptul de pui este mult mai usor de preparat, ceea ce reprezinta un plus. Pieptul de pui este usor de taiat, iar prepararea lui nu necesita multa atentie sau timp, astfel incat oricine o poate face.

         Mai mult, fiind un aliment cu mai putine grasimi nu te vei simti greu la stomac chiar daca il mananci destul de des, lucru care nu se intampla cand consumi alt tip de carne.

         Desigur, un beneficiu major este faptul ca pieptul de pui va ofera mai multa energie. Acest lucru va permite sa fiti o persoana mult mai activa si sa obtineti rezultate mai bune, toate pe fondul unei alimentatii sanatoase.

         Unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie sa tineti cont cand doriti sa alegeti pieptul de pui pentru alimentatia dvs. si a familiei este sa va concentrati pe cantitatea de calorii pe care o presupune dieta dvs.

Cum sa selectati puiul pe baza valorii nutritive?

         Daca doriti sa selectati portii de pui in functie de valoarea nutritiva, atunci trebuie sa va dati seama ce este mai bun: pieptul de pui sau alte parti ale puiului. In acest sens va prezentam o descriere a macro-nutrientilor bazata pe calorii, astfel incat sa aveti cat mai multe informatii. Calculul a fost facut pe 85 de grame de piept de pui versus aceeasi cantitate de carne de pe pulpa de pui.

Astfel, in 85 de grame de piept de pui veti gasi 0 carbohidrati, 27 de grame de proteine, 1 gram de grasime, precum si 130 de calorii. In comparatie, in aceeasi cantitate de carne de pulpa gasiti 170 de calorii, 0 carbohidrati, 22,5 grame de proteine ​​si 12,8 grame de grasime. Asadar, daca doriti o masa mai sanatoasa, atunci pieptul de pui este cu siguranta cea mai buna alegere pe care o puteti face. Are mult mai multe proteine ​​si o cantitate mult mai mica de grasimi. In plus, pulpa de pui are cu 30% mai multe calorii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *