De ce este indicat consumul de laptisor de matca si ce beneficii prezinta acest produs?

De ce este indicat consumul de laptisor de matca si ce beneficii prezinta acest produs?

Laptisorul de matca este creat de albinele tinere din stup, cu scopul de hrani si prelungi durata de viata a reginei. Spre deosebire de miere si polen, un astfel de produs are caracteristici nutritive superioare. Din acelasi motiv, o albina lucratoare traieste in medie pana la 6 saptamani, iar o matca ajunge la 5-6 ani. In aceeasi perioada se asigura inmultirea speciei, fiind depuse pana la 2,000 de oua zilnic. Multe dintre beneficiile laptisorului de matca se vor resimti in organismul uman la o perioada scurta de timp dupa administrare. Iata la ce sa te astepti!

De ce sa consumi laptisor de matca?

Continutul este bogat in substante hranitoare, reprezentand un remediu natural in preventia multor afectiuni. In trecut, se credea faptul ca laptisorul de matca reprezinta unul dintre secretele frumusetii lui Cleopatra. Asadar, acesta a fost apreciat inca din Egiptul Antic pentru proprietatile sale. In prezent, exista numeroase creme si masti cosmetice care pot include laptisor de matca. Substanta se utilizeaza in ideea de a preveni ridurile si de a incetini procesul de imbatranire al pielii. Pentru ca este sporit nivelul de colagen, tenul capata un aspect placut si nu ramane uscat. 

Laptisorul de matca mai are efecte antiinflamatoare, antioxidante si antibacteriene. Acestea apar in special datorita prezentei sursei de acid 10 HDA. Un asemenea ingredient este antiviral, fiind activ doar in acest compus. In ceea ce priveste starea de sanatate, laptisorul de matca va contribui initial la reglarea nivelului de zahar din sange. Persoanele care sufera de diabet se vor bucura de acelasi beneficiu, fiind scazut apoi si colesterolul crescut. Drept consecinta, va fi prevenita aparitia aterosclerozei, a infarctului si a accidentului vascular cerebral. 

Cum se administreaza produsul?

In primul rand, curele cu laptisor de matca nu trebuie sa dureze foarte mult. In schimb, este recomandat ca acestea sa fie gata in cel mult 6 saptamani. Rezultatul va fi o stare de bine usor vizibila, impreuna cu avantajele mentionate mai sus. Laptisorul de matca pur se administreaza dimineata, cu 30 de minute inainte de micul dejun. Acest proces are loc sublingual, compusul fiind dizolvat complet. Copiii pot folosi pana la 0,5 grame/zi, iar la adulti doza este dubla. In cazul in care doresti sa creezi o crema acasa, aceasta se va aplica pe fata si va ajuta in normalizarea secretiei de sebum.

De ce sa alegi laptisorul de matca 100% pur?

Laptisorul de matca pur este recoltat direct din stup si neprelucrat. Asadar, acesta este ideal in imbunatatirea sistemului imunitar si a celui nervos, sporind totodata nivelul de energie. Ca si ingrediente, exista intreg complexul de vitamine B, precum si vitaminele A,C,D,E si K. In laptisorul de matca mai poti intalni antioxidanti, aminoacizi esentiali pentru organismul uman si o serie de proteine. Substanta rezultata este una vascoasa, avand culoarea alba spre galben si fiind necesar sa o pastrezi la o temperatura scazuta. In acest mod, vei preveni posibilitatea de a intampina probleme in ceea ce priveste valabilitatea. Un laptisor de matca 100 g poate fi tinut inclusiv in congelator, insa cel mai bine va ramane in frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *