De ce lucruri trebuie patronii de restaurante să țină cont în această pandemie

De ce lucruri trebuie patronii de restaurante să țină cont în această pandemie

Pandemia a lovit crunt industria HoReCa și lucrurile nu sunt pozitive nici acum, în 2021. Toată lumea așteaptă cu inima la gură, vorba aia, să vadă când se ridică restricțiile și se redeschid restaurantele ca înainte.

Deși acum funcționează doar terasele, comenzile și încasările nici nu se compară cu vremurile dinaintea pandemiei. Mulți patroni de restaurante au investit în sisteme de încălzire, pături pentru a face clienții să se simtă confortabil chiar dacă mănâncă afară, la terasă.

Există câteva lucruri de care patronii ar trebui să țină cont în această pandemie. Iată-le:

Fă-ți clienții să se simtă cât mai în siguranță – primu pas în supraviețuirea restaurantelor în perioada pandemiei este să faci restaurantul să pară cât mai curat posibil. De fapt, ar trebui să fie cât mai igienizat posibil, nu doar să pară. Nu uita că în lipsa dezinfectanților, poți apela la săpun tradițional. Este la fel de eficient.

Fă rezervarea mai flexibilă – dacă ai rate mai mici de rezervare ca de obicei, ar fi o idee bună să devii mai flexibil. Cum poți face asta? Setează-ți disponibilitatea pe toate canalele pentru a primi rezervările direct, nu prin părți terțe. Revizuiește-ți politicile de anulare pentru a fi cât mai pliat pe nevoile clienților. Dacă de obicei percepi o taxă pentru no-show, ar fi mai bine să renunți la această taxă. Ia în considerare să faci schimbări în aranjarea meselor.

Sisteme de ventilatie eficiente – pentru a reduce riscurile de infectare ai nevoie de o curățenie eficientă, dar și de o aerisire eficientă. Ai nevoie de sisteme de ventilație cât mai eficiente pentru a schimba aerul din bucătărie și restaurant.

Protecția este pe primul loc – fii foarte atent la suprafețele atinse de clienții tăi le ating, dar mai ales la ce atinge personalul. Este important ca toate suprafețele să fie igienizate, dezinfectate cât mai ales și mai ales să ai o tubulatura aerisire eficientă care să ventileze aerul cât mai rapid și mai ușor. Cel mai bine ar fi ca personalul să nu atingă banii cash, iar clienții să plătească preponderent cu cardul.

Găsește noi idei prin care să economisești – în afară de reducerea personalului sau a programului, te poți gândi și la alte idei de economisire. Poți analiza datele POS-ului pentru a comanda o cantitate mai mică din acele produse care nu se vând, reducând costurile cu furnizorii.

Protecția este pe primul loc! Ai grijă de personal și de afacerea ta!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *