De ce să apelezi la o agenţie de web design şi ce dezavantaje are un site dezvoltat pe platforma WordPress?

Fără îndoială, a apela la o agenţie web design este cea mai bună soluţie pentru toţi cei care au nevoie de un site web de calitate pentru a intra în mediul online şi pentru a dezvolta o afacere, spre exemplu. WordPress este cel mai des folosit content management system din lume, fiind foarte lăudat de milioane de utilizatori pentru avantajele pe care le oferă, însă în realitate nu este chiar atât de avantajos.

Cu certitudine persoanele care nu au experienţa şi cunoştinţele în dezvoltarea unui site web, a unui magazin online şi a unui blog, nu trebuie să ia această sarcină ca fiind foarte uşoară, ci trebuie să se gândească la impactul pe care îl are site-ul respectiv în ochii vizitatorilor şi potenţialilor clienţi şi cum poate un  ajutor profesional să îi ajute în acest sens.

Site-urile pe platforma WordPress sunt foarte vulnerabile în faţa atacurilor

Cel mai mare dezavantaj WordPress este securitatea să deoarece este o platformă open source, ceea ce înseamnă că nu prea sunt restricţii de acces la cod sau sursa, inclusiv persoanele rău intenţionate pot accesa codurile wordpress. De asemenea, marea varietate de plug-in-uri şi template-uri dezvoltate de terţe companii şi persoane pot conţine bug-uri şi pot fi foarte vulnerabile în faţa persoanelor rău intenţionate deoarece nu există un control foarte strict asupra lor.

Platforma WordPress necesită un cost mai mare al dezvoltării şi mentenanţei site-urilor

Deşi platforma este gratuită, iar utilizatorii se pot “încânta” la acest lucru, în momentul în care vor privi situaţia per ansamblu, costurile intretinerii şi dezvoltării unui site pe această platformă se vor dovedi extrem de ridicate. Mai mult, dacă site-ul în WordPress necesită modificări ale plug-in-urilor folosite, costul poate fi foarte mare.

Pe platforma WordPress, site-urile au nevoie de actualizări dese care pot duce la incompatibilităţi

Instalarea WordPress nu este atât de importantă pentru un site web, pentru că are nevoie de instalarea şi de configurarea unui template pentru a putea fi competitiv pe piaţă. De asemenea, necesită plug-in-uri pentru diferite funcţionalităţi care primesc în mod frecvent actualizări pentru corectarea vulnerabilităţilor existente sau pentru  a aduce noi funcţionalităţi, lucru ce poate determină apariţia unor probleme tehnice şi de compatibilitate în cadrul site-ului web. Ceea ce înseamnă că procesul de mentenanţă poate fi destul de dificil.

Dezavantaj SEO în WordPress

Deşi WordPress este o platformă SEO friendly “în acte”, în realitate, dacă utilizatorii au un bagaj relativ scăzut de cunoştinţe SEO şi nu apelează la o agenţie de web design, WordPress poate crea o serie de probleme. În cazul în care conţinutul site-ului este marcat în prea multe categorii, Google va semnaliza acest aspect ca fiind negativ şi conţinutul duplicat va afecta ranking-ul site-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *