De ce să izolezi termic locuința cu spumă poliuretanică

Izolarea cu spumă poliuretanică este o metodă modernă și extrem de eficientă de izolare termică a clădirilor. Când se aplică prin pulverizare, acoperă chiar și cel mai mic spațiu. Oferă izolația permanentă și rezistentă la daune a unei case, îmbunătățind confortul locativ și reducând facturile la încălzire.

Cum funcționează metoda de izolație termică cu spumă poliuretanică

Unul dintre cele mai populare materiale pentru izolarea clădirilor este spuma poliuretanică. Avantajele și dezavantajele altor metode de izolare permit confirmarea faptului că este una dintre cele mai eficiente modalități de a reține căldura în interiorul unei clădiri. Izolația cu acest tip de spumă se caracterizează printr-un timp de aplicare rapidă și o eficiență ridicată. Descoperiți cele mai mari avantaje ale sale și vedeți de ce tot mai mulți oameni aleg să izoleze în acest fel locuințele.

Costuri mai mici la încălzire

Alte materiale termoizolante, precum vata minerală sau polistirenul, nu aduc întotdeauna beneficii concrete. În cazul spumei poliuretanice, lista avantajelor este impresionant de lungă. Unul dintre acestea este reprezentat de costurile mai mici de încălzire a unei case. Proprietățile de izolare termică ale acestui material sunt extrem de ridicate. Acest lucru permite păstrarea căldurii în timpul iernii și împiedică pătrunderea căldurii în timpul verii.

Acest avantaj al spumei poliuretanice contribuie la o reducere semnificativă a costurilor cu electricitatea și gazul. Temperatura din fiecare cameră va fi menținută la un nivel constant și convenabil. Minimizarea pierderilor de căldură are un impact vizibil asupra reducerii costurilor de încălzire.

Aplicare rapidă

Punctul forte al spumei poliuretanice este aplicarea rapidă și ușoară (desigur, de către o echipă specializată). Acest tip de spumă se aplică folosind metoda de pulverizare – își mărește volumul de câteva zeci de ori și se usucă într-un ritm rapid. Prin urmare, izolarea prin pulverizare necesită mult mai puțin timp decât izolarea cu alte materiale izolante.

      Avantajul spumei poliuretanice este aplicarea sa ușoară în mansardă. Materialul se adaptează perfect suprafețelor oblice și dificile. Datorită expansiunii sale, pătrunde în cele mai mici goluri, împiedicând formarea de punți termice. Pentru tavanele înclinate și spațiile înguste, cel mai bine este să alegeți spumă poliuretanică. Dezavantajele altor materiale termoizolante fac imposibilă obținerea unor efecte de încălzire măsurabile pe astfel de suprafețe dificile.

Spuma poliuretanică, atât cea cu celulă deschisă, cât și cea cu celulă închisă, are un coeficient scăzut de transfer de căldură, făcând-o unul dintre cele mai bune materiale de izolare termică. Materialul este foarte adeziv la sol, rezistent la daune și extrem de ușor – nu supraîncarcă structura clădirilor. În plus, izolația cu spumă este 100% sigură pentru persoanele care suferă de alergii și animale. Nu creează praf și nu conține alergeni sau gaze nocive. Menține un nivel ridicat de izolație termică timp de mulți ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *