De ce scule ai nevoie daca vrei sa fii electrician?

0

Meseria de electrician este una dintre cele mai cautate meserii de pe piata. Daca reusesti sa promovezi un curs de calificare pentru aceasta meserie si obtii o autorizatie de la ANRE, poti dezvolta atat o afacere de succes, cat si o cariera solida in diverse domenii.

Pentru a fi un electrician bun, pe langa studii si experienta vei avea nevoie si de o trusa de scule foarte bine dotata. Cheile si surubelnitele izolate, banda izolatoare, ciocanul de lipit, lanterna si numeroase alte mici accesorii trebuie sa iti fie mereu la indemana, sa te ajute in fiecare actiune si sa fie sigure.

Care sunt principalele scule de care ai nevoie in meseria de electrician?

1. O trusa de surubelnite. Surubelnita este una dintre cele mai utilizate scule din trusa electricianului. 3 surubelnite in cruce si patru surubelnite drepte sunt suficiente pentru aproape orice tip de lucrare. Asigura-te ca surubelnitele pe care le achizitionezi sunt izolate complet si sunt testate sa ofere protectie chiar si la 1000 V.

2. Un cleste pentru curatat si taiat cabluri. Este o alta unealta indispensabila, in conditiile in care vei lucra foarte mult cu cabluri. Taiaturile pe care le faci trebuie sa fie precise, fara a strivi conductorul uar miscarile trebuie sa poata fi facute in deplina siguranta.

3. Un creion de tensiune. Este un alt accesoriu indispensabil, care poate detecta intreruperile la conductorul de nul. Creionul de tensiune trebuie sa fie folosit inainte de inceperea oricarei lucrari la instalatia electrica, pentru a detecta existenta tensiunii si a evita accidentele.

4. Un cleste de sertizat. Este destinat sertizarii pinilor de pe capetele conductorilor.

5. Echipament de protectie. Nu in ultimul rand, din trusa de lucru a unui electrician nu trebuie sa lipseasca un echipament de protectie profesionist. Acesta trebuie sa includa o casca din polietilena de inalta densitate, ochelari de protectie, manusi electroizolante si un covoras dielectric.

O optiune excelenta, care iti ofera o buna parte dintre aceste scule, dar si altele, este aceasta trusa de la SculeAZ:Trusa scule electrician YATO, 68 piese YT-39009 – Sculeaz.ro, creata special pentru electricieni.

De ce sa alegi meseria de electrician?

Meseria de electrician nu este simpla si implica destul de multe riscuri. Cu toate astea, este foarte avantajoasa din numeroase motive:

  • este o meserie sigura, care iti asigura un numar mare de lucrari. Atat persoanele fizice, cat si persoanele juridice au intotdeauna nevoie de serviciile unui electrician;
  • iti permite sa lucrezi in numeroase domenii si in foarte multe locuri;
  • este o meserie care iti aduce venituri constante, destul de mari. De asemenea, iti permite sa dezvolti o afacere si sa scalezi intreaga activitate.

Este adevarat ca de foarte multe ori vei fi nevoit sa lucrezi in deplasare si in multe cazuri iti vei asuma riscuri. Chiar si asa insa, este o meserie care merita toata atentia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *