De la idee la business. Pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru infiintarea unei firme

Probabil ca de multe ori te-ai intrebat care a fost punctul din care au plecat antreprenorii de succes si cum au reusit sa ajunga la performantele din prezent. Ca sa ajungi unde iti doresti este destul de dificil, dar nu imposibil. Asta au dovedit cei mai cunoscuti afaceristi.

Nu trebuie sa te gandesti ca le-a trebuit un deceniu pentru a ajunge la ideea de afacere din prezent. Pana si o idee simpla de afacere poate genera profit maxim, atat timp cat stii cum sa o gestionezi. Pe de alta parte, exista si business-uri creative care au necesitat mai mult timp de gandire.

Orice varianta ai alege, parcursul de la idee la business este asemanator si joaca un rol esential in atingerea obiectivelor tale de antreprenor. Iata care sunt cei mai importanti pasi de urmat pentru infiintarea unei firme!

1.Gandeste-te la o idee

Primul pas in cazul infiintarii unei firme este si cel mai important – ideea. Daca nu vii cu o idee profitabila, atunci poti avea de pierdut din start. Gandese-te la o idee care are legatura cu hobby-urile tale, cu obiectivele tale in viata, cu atuurile pe care le detii, dar si cu resursele de care dispui.  

Nu trebuie sa fie o idee impresionanta, ci doar una care sa iti surada. Ideea este punctul de plecare. Te sfatuim sa te gandesti de doua ori inainte sa o stabilesti pe cea finala!

2. Realizeaza o analiza a ideii tale

Atunci cand privesti dintr-o perspectiva obiectiva, parca lucrurile stau altfel. Incearca sa te detasezi de idee si analizeaz-o ca si cum ai lua contact cu ea pentru prima data. Principalele intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand realizezi o analiza sunt urmatoarele:

  • Care este publicul tinta?
  • Care sunt dorintele lui?
  • Cat de profitabila este aceasta idee de business?
  • Este momentul potrivit pentru infiintare firma?
  • Este riscant sau nu? De ce?
  • Am un model de business? Exista un plan bine stabilit?

Daca ai raspuns la toate aceste intrebari, inseamna ca esti gata sa treci la urmatorul pas.

3. Obtine pareri de la persoane cu experienta in antreprenoriat

Inainte de a da start lansarii, asigura-te ca ai primit cateva pareri de la persoane cu experienta in antreprenoriat sau chiar de la potentiali clienti. Te intrebi unde poti gasi afaceristi de succes? Participa la evenimente, alatura-te grupurilor de pe Facebook create special pentru antreprenoriat. Daca vei realiza o analiza corecta si obiectiva a parerilor obtinute, vei avea doar de castigat. Ele te pot ajuta sa schimbi directia business-ului sau alte detalii importante. De pilda, poti aduce modificari chiar si in ceea ce priveste publicul tau tinta.

4. Incepe lansarea afacerii prin testare

Indiferent de business-ul pe care il lansezi, trebuie mai intai sa testezi produsele sau serviciile oferite. Doar asa iti poti da seama daca vei obtine profit sau nu. In functie de rezultate obtinute in perioada testarii, poti continua in acelasi stil sau poti imbunatati anumite aspecte.

5. Apeleaza la servicii de infiintare firma si deschide contul bancar

Pentru ca afacerea ta sa fie in regula din punct de vedere legal, trebuie sa apelezi la servicii de infiintare firma. Mai mult decat atat, trebuie sa deschizi si un cont bancar al firmei. Indiferent de tipul societatii, o companie cu experienta in inmatricularea firmelor va sti intotdeauna care sunt pasii de urmat pentru inregistrarea la Registrul Comertului, dar si alte detalii ce tin de partea legislativa.

Asadar, daca esti pe punctul de a-ti deschide o firma sau ai o idee, dar nu stii de unde sa incepi, speram ca acest articol ti-a fost de ajutor. Lextor este compania care iti sta la dispozitie cu servicii de infiintare firma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *