Decesele COVID-19 înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta – INSP – Coronavirus

Decesele COVID-19 înregistrate începând din această săptămână se consideră a fi cauzate de varianta Delta, a anunțat marți Institutul Național de Sănătate Publică (INSP). Conform INSP, până în 12 septembrie în România au fost confirmate 2.913 cazuri de COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, dintre care 1.157 cu tulpina Delta.

Conform analizei publicate marți de către INSP, până la data de 12 septembrie au fost raportate la 3.516 secvențieri, dintre care au fost confirmate 2.913 cazuri COVID-19 cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare.

Dintre acestea:

  • Cu varianta Alpha – 1.722
  • Cu varianta Beta – 11
  • Cu varianta Gamma – 23
  • Cu varianta Delta – 1.157

Astfel, rata de confirmare cu variante care determină îngrijorare a fost de 83%.

Potrivit INSP, evoluția săptămânală a cazurilor COVID-19 cu varianta Delta are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la 39,7% în săptămâna 36 (6 – 12 septembrie).

Decese COVID cu variante care determină îngrijorare

Conform INSP, au fost confirmate 75 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care:

  • Alpha – 27
  • Beta – 0
  • Gamma – 3
  • Delta – 45

INSP spune că, având în vedere faptul că săptămâna trecută a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate începând cu această săptămână se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente).

Reamintim că în urmă cu o săptămână Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susţinută, la nivel naţional, a variantei Delta a noului coronavirus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *