„Decision To Leave”, un thriller captivant despre…

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Decizia de a pleca/ Decision To Leave”, captivantul thriller care i-a adus la Cannes 2022 premiul pentru regie reputatului cineast coreean Park Chan-wook, are premiera în cinematografele din România pe 17 februarie, distribuit de Independenţa Film. Filmul spune povestea unui poliţist care devine atras de suspecta principală într-un caz de crimă.


Consacrat pentru filmele sale care abundă în scene ultra-violente („Oldboy”, „Sympathy for Mr. Vengeance”, „The Handmaiden”), Park Chan-wook şi-a suprins fanii cu această poveste de dragoste modernă cu elemente neo-noir, în care dă o nouă turnură unei clasice poveşti despre dragoste şi obsesie.

Hae-joon (Park Hae-il), un detectiv cu experienţă, investighează moartea suspectă a unui bărbat prăbuşit de pe vârful unui munte. A sărit sau a fost împins? Când detectivul Hae-joon ajunge la faţa locului, începe să o suspecteze pe soţia acestuia, Seo-rae (Tang Wei). Dar pe măsură ce sapă mai adânc în anchetă, detectivul se trezeşte tot mai atras de tânăra văduvă.

„Decision to Leave” este o sofisticată poveste de dragoste care nu caută un vinovat sau răspunsuri concrete la misterele propuse, ci oferă spectatorilor un captivant amestec de tensiune, dorinţă şi emoţii subtile: „Am vrut să creez o poveste de dragoste în care nimeni nu spune te iubesc. Este un film despre ceea ce nu este spus, ci observat”, a declarat Park Chan-wook.

Întrebat care a fost sursa de inspiraţie a filmul, Park Chan-wook a spus că şi-a dorit să facă un film care să conţină două versiuni, cea originală şi cea modernă, a unei cunoscute melodii coreene – „The Mist”, care se regăseşte pe coloana sonoră a filmului interpretată de Chung Hoon-he şi Song Chang-sik: „Fireşte, mi-am imaginat că trebuie să fie o poveste de dragoste care se întâmplă într-un oraş învăluit în ceaţă. În al doilea rând, am vrut să fac un film al cărui personaj principal să fie asemănător detectivului meu favorit, Martin Beck, din celebra serie suedeză de romane poliţiste. Am vrut un detectiv care să fie blând, tăcut, curat, politicos şi bun. Cele două idei s-au contopit şi dezvoltat într-o discuţie pe care am avut-o cu Chung Seo-kyung şi, treptat, a început să capete formă”.

Park Chan-wook a mai colaborat anterior cu scenarista Chung Seo-kyung la „Lady Vengeance” (2005), „I’m a Cyborg” (2006), „Thirst” (2009) şi „The Handmaiden” (2016).

Tang Wei, actriţa chineză care o interpretează pe văduva Seo-rae, s-a remarcat în 2007 în „Lust, Caution”, filmul regizorului taiwanez Ang Lee. Este câştigătoare a nenumărate premii, printre care un premiu la Cannes, dar şi o nominalizare la BAFTA în 2008.

Park Hae-il, detectivul Hae-joon în „Decision To Leave”, este cunoscut pentru o largă paletă de roluri interpretate de-a lungul timpului, de la filme de acţiune, drame până la filme de epocă. Printre rolurile sale memorabile se regăsesc cele din filmele lui Boong Joon Ho, „Memories of Murder” (2003) şi „The Host” (2006).

„Decizia de a pleca/ Decision To Leave” are premiera în cinematografele din România pe 17 februarie, distribuit de Indepedenţa Film.

Printre titlurile pe care Independenţa Film le va lansa în această primăvară se regăsesc: „Cei opt munţi/ Le Otto Montagne” (r. Felix van Groeningen şi Charlotte Vandermeersch), care va avea premiera în cinema pe 24 martie, „Stejarul şi locuitorii săi/ Le chêne” (r. Laurent Charbonnier, Michel Seydoux) cu premiera pe 14 aprilie sau „Inocentul/ L’innocent” (r. Louis Garrel), care va ajunge în cinematografe din 21 aprilie.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa contact@news20.ro.

spot_imgspot_img