Decizie în ședința coaliției: Secretarul de stat de la PSD pus pe tușă de Ligia Deca, repus în drepturi, dar cu alte atribuții – surse

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei Florin Lixandru (PSD) căruia ministrul Ligia Deca i-a retras miercuri atribuţiile, printr-un ordin de ministru, va fi repus în drepturi, dar va avea alte atribuții, au declarat pentru HotNews.ro surse politice. Decizia a fost luată miercuri seră în ședința coaliției, în care liderii PSD, PNL și UDMR au încercat să medieze conflictul.

Florin LixandruFoto: AGERPRES

Secretarul de stat Florin Lixandru a anunțat miercuri că ministrul Ligia Deca i-a retras atribuțiile pe învăţământ preuniversitar şi pe relaţia cu Parlamentul pentru „delict de opinie”, după ce a susținut că legile Educaţiei trebuie dezbătute „temeinic, pe îndelete”, cu un calendar extins de analiză publică şi adoptare.

Miercuri seară, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a cerut în ședința coaliției ca Florin Lixandru să fie repus în drepturi, conform unor surse politice.

Aceleași surse au declarat pentru HotNews.ro că premierul Nicolae Ciucă ar fi spus că el nu ar fi știut despre decizia luată de Ligia Deca, care a fost prezentă și ea la ședința coaliției.

Decizia din coaliție a fost ca secretarul de stat de la PSD Florin Lixandru să fie repus în drepturi, Ligia Deca spunând însă că îi va da alte atribuții și că va avea o discuție de acum înainte ca „echipa ministerială să aibă acelasi mesaj, cel agreat în coaliție”, au adăugat sursele citate.

spot_imgspot_img