Decizie surprinzătoare a premierului Cîțu: Secretar de stat numit ieri de PNL la Ministerul Sănătății și retras astăzi – Sanatate

​​Cosmin Constantin Baciu, medic ortoped susținut de PNL Bacău, a fost numit ieri, 8 iulie, în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății și retras după doar o zi, astăzi, 9 iulie. Atât decizia de numire, cât și cea de revocare, ambele semnate de premierul Florin Cîțu, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătății are în acest moment 4 secretari de stat: Monica Althamer, Andrei Baciu, Levente Vass și Andra Migiu.

Până în luna aprilie, la momentul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru, instituția a funcționat cu 5 secretari de stat. De atunci, cel de-al cincilea post de secretar de stat din minister este vacant, după demiterea Andreei Moldovan, care a părăsit instituția odată cu Vlad Voiculescu.

Cosmin Constantin Baciu, medic ortoped susținut de PNL Bacău, a primit validarea pentru această poziție în conducerea centrală a PNL încă din urmă cu 3 luni. PNL Bacău a avut recent alegerea conducerii filialei, care și-a exprimat opțiunea pentru Ludovic Orban la congresul PNL. După ce gruparea Cîțu a constatat că a semnat numirea unui secretar de stat susținut de o filială PNL pro-Orban, au trecut imediat la revocare, au arătat surse politice, pentru HotNews.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *