Decizii care deservesc dezvoltarea județului Harghita

Pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Harghita a figurat o serie de proiecte de hotărâri de importanță majoră pentru dezvoltarea județului. Astfel, Consiliul Județean sprijină financiar implementarea investițiilor din localitățile Subcetate, Sărmaș și Voșlăbeni și care au în vedere reabilitarea, renovarea clădirilor școlilor, grădinițelor și căminelor culturale, și nu în ultimul rând construirea de drumuri județene.

În această perioadă, între 23-28 iulie va avea loc Universitatea de vară de la Băile Tușnad și având în vedere faptul că numărul urșilor în zona respectivă este mare, dar și datorită faptului că mii de persoane vor frecventa locația, consiliul județean a decis să sprijine orașul Băile Tușnad în vederea amplasării unui gard electric.

Recentele inundații care au afectat localitățile Sânmartin și Lunca de Jos, iar pentru ca viața să reintre în normal aici au fost adoptate proiecte de hotărâri menite a remedia daunele produse.

„Totodată sprijinim și evenimentele sportive care au loc în județul Harghita. La ședința de azi acordăm finanțare pentru organizarea Turului Ciclist al Ținutului Secuiesc, un eveniment care se bucură de participare internațională și care contribuie la bunul renume al județului. Vom sprijini și organizarea Cupa de hochei Lacul Roșu”, a declarat Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita.

Agriculturii și producătorii autohtoni, respectiv asociațiile în care aceștia s-au grupat vor fi sprijinite prin intermediul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de Dezvoltare Rurală. Se dorește ca prin această măsură prețul laptelui, a produselor agroalimentară să aducă beneficii familiilor, în special familiilor tinere.

În sprijinul atingerii obiectivului ambițios ca spitalul județean să devină un spital clinic regional este nevoie de o serie de măsuri cum ar fi dotarea cu aparatură medicală performantă, construirea unui heliport, implementarea unei serii de investiții, toate acestea având ca prim scop asigurarea de servicii medicale performante. Prin deciziile luate în cadrul ședinței ordinare a consiliului județean s-au avut în vedere aceste obiective.

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *