Depozit de inchiriat – cum sa il adaptezi propriilor tale cerinte?

Una dintre solutiile deseori alese de antreprenori este serviciul de inchiriere hala Bucuresti, in scopul depozitarii si distribuirii marfurilor. In multe privinte, aceasta solutie este ideala cu multi, dar cum sa alegi un depozit pentru nevoile tale? Care sunt tipurile lor si la ce sa acorzi atentie?

Sa inchiriezi sau sa construiesti un depozit?

Multi antreprenori se confrunta cu aceasta dilema si este unul dintre cele mai populare subiecte care este discutat pe larg. Atat constructia, cat si inchirierea depozitelor au avantajele si dezavantajele lor si, inainte de a decide asupra unei actiuni specifice, merita sa le cunosti din timp.

Pana acum cativa ani, achizitionarea sau constructia unui depozit era mai obisnuita , deoarece era considerata o solutie mai ieftina si mai simpla. La urma urmei, amenajarea propriilor depozite costa foarte mult, nu numai bani, ci si timp, si trebuie, de asemenea, gestionata constant, chiar si atunci cand nu exista bunuri in stoc.

Inchirierea depozitelor este putin mai scumpa, dar proprietarul companiei il poate alege pe cel care se potriveste cu adevarat nevoilor sale, adica spatiul care va fi de fapt folosit. In plus, in afara de costul inchirierii, acesta suporta si taxe legate de utilizarea utilitatilor. Cu toate acestea, nu trebuie sa iti faci griji cu privire la ce se va intampla atunci cand va aparea o criza si nu stii ce sa faci cu cladirea.

Ar trebui sa iei in considerare cu siguranta nevoile afacerii tale si sa calculezi ce solutie va fi mai profitabila: un depozit de inchiriat sau constructia acestuia. 

Care sunt tipurile de depozite?

Poti gasi mai multe tipuri de depozite pe piata, care te pot ajuta sa indeplinesti mai bine nevoilor tale reale si ale industriei in care iti desfasori activitatea. Este important ca acestea sa poata avea functii si scopuri diferite, deci nu exista o solutie universala. Tipurile de depozit sunt importante de cunoscut si poti afla ca, datorita conditiilor tehnice, cantitatii de depozitare si functiei, se pot distinge mai multe dintre ele. Deci, acestea sunt impartite in:

  • Tehnic si de constructie : deschis, semi-deschis si inchis
  • Inaltimea de depozitare : scazuta (pana la 4,2 m), medie (de la 4,2 la 7,2 m) si inalta (de la 7,2 la 25 m)
  • Special : pe termen lung, vamal, container, livrare, productie, industrial, privat

Cum se alege un depozit de inchiriat?

Datorita faptului ca exista atat de multe tipuri de depozite pe piata, poate fi dificil sa se verifice de ce va avea nevoie compania ta . In plus, exista si faptul ca depozitele in sine au aparut in ultimii ani ca ciupercile, deci alegerea este foarte mare.

Deoarece contractul de inchiriere este de obicei semnat pentru cel putin cativa ani, merita sa descrii in detaliu situatia companiei tale si planurile acesteia . Prin urmare, zona este importanta , caci iti va permite sa stabilesti cate marfuri vor fi necesare pentru depozitare si daca te astepti la o dezvoltare ulterioara a companiei in viitor.

A doua problema este locatia, care depinde adesea si de tipul de afacere. Merita sa te gandesti daca depozitul ar trebui sa fie relativ aproape, in centrul orasului sau poate in afara orasului? De obicei, este mai scump in oras, in timp ce in afara orasului poate fi mai putin confortabil, deoarece va exista o problema a angajatilor si a accesului acestora la locul de munca.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *