Deputat USR, despre varianta în care s-ar reface coaliția cu PNL: Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masa negocierilor – Politic

Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masa negocierilor, dacă PNL și USR decid refacerea coaliției, a declarat la RFI deputatul USR Mihai Polițeanu, subliniind că USR ar trebui să primească aceleași ministere

Mihai Polițeanu spune că USR nu sprijină un Guvern minoritar.

”Poziționarea noastră este foarte clară și este consistentă, noi nu susținem un Guvern minoritar. Deci dacă vor dori să negocieze în continuare acest lucru, nu se pune problema (…). Noi am spus de asemenea clar prin președintele Cioloș că suntem dispuși să intrăm la guvernare alături de PNL și UDMR, dar cu un set de condiții, care țin de respectarea angajamentelor din programul de guvernare și cu garanții că de data asta se întâmplă”.

Întrebat de ce ar mai vrea USR-ul refacerea coaliției cu PNL, după prima tentativă eșuată, deputatul a răspuns:

”Din punctul meu de vedere, în mod normal, n-ar trebui să mai refacem nici o coaliție de guvernare. Eu personal nu cred în buna credință a PNL-ului, a avut opt luni să demonstreze că promisiunile făcute românilor pot deveni realitate.

Pe de altă parte și aici este drama pe care o trăiește această țară, suntem în plină tragedie pandemică, vorbim de 45.000 de morți de la începutul pandemiei și de mii de români care mor săptămânal. Or trebuie să existe o formă de responsabilitate, pe care văd că celelalte partide nu o au”.

Întrebat dacă USR ar trebui să primească aceleași ministere, în cazul refacerii coaliției cu PNL și UDMR, Mihai Polițeanu a răspuns:

”În mod cert, da. Am văzut pe surse în media aseară că una din condițiile pe care vrea să le pună PNL pentru refacerea coaliției este ca foștii miniștri care sunt și parlamentari și au votat căderea Guvernului Cîțu să nu mai facă parte din viitorul Guvern, ceea ce este complet ridicol.

Suntem conștienți că una din mizele PNL-ului este Ministerul Justiției, numirea procurorilor șefi ai parchetelor, asta este voința domnului președinte Iohannis. Din punctul meu de vedere, nici nu se pune problema să cedăm Ministerul Justiției (…). Justiția, Sănătatea și Transporturile ar trebui să nu fie pe masă”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *