Deschiderea unui service auto: De ce ai nevoie pentru a pune în mișcare o afacere de succes?

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fie că ești un expert în domeniul auto sau un pasionat dornic să exploreze căile antreprenoriatului în această direcție, deschiderea unui service auto poate fi una dintre cele mai profitabile acțiuni dacă dezvolți strategia potrivită și respecți cu seriozitate pașii de bază. Dacă ai strâns bani în decursul anilor pentru visul tău, trebuie să-i investești într-un business durabil, iar temelia afacerii va include analiza pieței, setarea unui buget, găsirea personalului cu o pregătire temeinică și achiziționarea echipamentelor de înaltă calitate.

Vrei să-ți deschizi un service auto și nu știi de unde să începi? Iată principalele lucruri de care trebuie să ții cont!

  • Analiza pieței: pasul care va asigura o dezvoltare stabilă

Analiza pieței este un pas fundamental care face diferența dintre o afacere durabilă și una  sortită eșecului. Încearcă să dedici mai mult timp acestei etape, deoarece prin ea vei ajunge la coordonatele unei dezvoltări de lungă durată. După ce setezi zona, încearcă să identifici competitorii, principalii rivali, zona lor de activitate, specializările lor și clienții țintă. Cunoaște-le activitatea și încearcă să incluzi în service-ul tău auto acele activități care lipsesc din oferta lor pentru a te bucura de un avantaj competitiv pe parcurs. 

  • Investițiile inteligente făcute azi te scapă de griji în viitor

Investițiile pe care le faci trebuie să fie raportate la complexitatea afacerii. Pentru început, dacă vrei să deschizi un mic atelier, o astfel de afacere poate porni și de la 25.000 EUR, dar dacă vrei o afacere mai complexă cu activități mai diversificate și o echipă pe măsură, este nevoie de o investiție de peste 50.000 EUR. În evaluarea costurilor necesare, trebuie să te gandești la personalul de care ai nevoie, la achiziționarea de echipamente profesionale și scule service auto care țin pasul cu toate provocările și noile cerințe de pe piață, cum sunt cele de la Sculeaz.ro. Investițiile în personal și echipamente sunt cele mai eficiente pe termen lung. Având o echipă de mecanici profesioniști și un atelier pregătit cu cele mai noi echipamente, fundația unei afaceri de succes este realizată cu brio. 

  • Alegerea locației și achiziționarea echipamentelor de service auto  

În privința spațiului, fie că îl închiriezi sau îl cumperi, trebuie să te orientezi spre unul cât mai înalt, adaptat activităților pe care urmează să le desfășori și nu uita că este bine să te orientezi spre o zonă strategică în care nu există un service auto popular. Pe lângă înălțimea spațiului, trebuie să ții cont și de furnizarea energiei. Trebuie să te asiguri că energia furnizată atinge puterea necesară pentru echipamentele și utilajele cu care se lucrează. În privința utilajelor, pentru început, vei avea nevoie de un elevator sau o platformă hidraulică, truse de scule echipate cu toate tipurile de chei, șurubelnițe și clești, truse pentru rulmenți și pistoale pneumatice. Un atelier are nevoie și de o mașină specială pentru roți, o rețea cu compresor, testere pentru motoare și o aparatură profesională de sudură. 

  • Pregătirea dosarului de autorizare RAR

 Autorizația RAR este esențială pentru desfășurarea oricărei activități economice din sfera auto, iar dosarul trebuie să includă o cerere de autorizare, un chestionar de autoevaluare în care se vor evalua capabilitățile tehnice și un contract pentru autorizarea și supravegherea operatorilor economici ce are în vedere relațiile juridice stabilite între cele două părți. Documentele necesare se vor completa și trimite pe mail sau se vor preda personal la reprezentanța județeană RAR. 

Deschiderea unui service auto este o idee de afacere potrivită pentru orice expert din zona auto, dar și pentru cei care vor să transforme o pasiune într-un business profitabil. Cu o analiză temeinică a pieței, un personal calificat, alături de echipamente performante și scule auto profesionale, lucrurile pot fi puse în mișcare, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

 Sursa foto: Unsplash.com

spot_imgspot_img