Descoperă gustul Italiei într-o porție de focaccia autentică

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

 Bucătăria italienească abundă în preparate aromate și delicioase. Ingredientele folosite în arta culinară italienească sunt fascinante și incredibil de savuroase. 

           Imaginează-ți roșiile transformate cu succes în sos marinara sau  bolognese, brânzeturile adăugate în tot soiul de rețete, uleiul de măsline aromat sau mai puțin aromat ce completează perfect un preparat sau parmezanul care se topește pe o felie de pizza. Sunt ingrediente fără de care preparatele italienești nu ar fi atât de gustoase. Preparate tradiționale autentice care sunt gustate pe întreg mapamondul, fără de care lumea nu ar avea atâta savoare. Preparate reinterpretate și reinventate în funcție de zonă și preferințe.

           Probabil că ai auzit și despre Focaccia italiană, existentă în cultura culinară de peste 2000 de ani, și care se diferențiază de faimoasa pizza, prin ingrediente și modul de preparare. 

                Deși există mai multe teorii cu privire la proveniența cuvântului, se pare că Focaccia vine din romanul  ”panis focacius” sau pâine pe vatră, preparată cu făină, apă, drojdie și ulei de măsline. Cel puțin așa pregăteau romanii focaccia. Pentru ca pâinea să nu se usuce, aceasta se împungea cu un cuțit.

Care sunt tipurile principale de focaccia? 

        Pufoasă sau crocantă, dulce sau sărată, simplă sau cu diverse toppinguri, focaccia este delicioasă și se poate transforma într-un preparat ce poate fi servit în orice moment al zilei.

          Care sunt tipurile principale de focaccia?

  • Focaccia Ligure sa Genovese, rețetă din Liguria, în care se folosesc ingredientele de bază ale preparatului.
  • Focaccia di Recco, preparat cu brânză, ca ingredient principal.
  • Pizza Bianca sau denumirea focacciei la Roma, a cărui caracteristică principală este înălțimea blatului.
  • Focaccia Barese, umplută cu multe roșii proaspete.

      Acestea sunt tipurile principale de focaccia, dar în regiunile Italiei pot fi descoperite multe sortimente delicioase. 

Care sunt ingredientele de bază dintr-o focaccia italiană?

         Pentru a te bucura de rețeta delicioasă și cu gust tradițional de focaccia, alege ingrediente de calitate cu care să o prepari, pentru ca la final să fii mândră de tine pentru rezultatul care va încânta partenerul sau întreaga ta familie. 

  • Făină de calitate superioară, pentru ca focaccia să crească frumos;
  • Ulei de măsline extravirgin, unul din ingredientele de bază ale Italiei, care este adăugat în aluat, dar folosit și pentru ungerea tăvii și a părții superioare a preparatului înainte de coacere;
  • Zahăr, în cantitate mică (1 linguriță, maxim 2);
  • Drojdia, în cantitate mare, deoarece aluatul trebuie să fie umed;
  • Sare de mare, doar dacă nu prepari o focaccia dulce;

      Poți alege pentru topping rozmarin, busuioc, roșii, parmezan, usturoi, dar poți pregăti și rețete dulci de focaccia din lapte, struguri sau alte fructe, focaccia cu porumb. Sau poți pregăti focaccia cu diverse brânzeturi.

           O caracteristică definitorie a focacciei este faptul că toppingul se adaugă în gropițele pe care le faci în aluat, după care se unge cu ulei de măsline înainte de coacere. Timpul de coacere este în jur de 15-20 de minute. La scoaterea din cuptor, poți adăuga parmezan ras pentru un plus de savoare.

         Aluatul de focaccia trebuie să se odihnească între 2 și 48 de ore, după frământare, fapt care va face din preparat o rețetă autentică și plină de savoare, pe care o poți gusta împreună cu un sos sau fără, alături de un ceai, suc sau orice băutură dorești.           Așadar prepară rețete focaccia italiană sau alte rețete autentice de focaccia cu usturoi, măsline, parmezan, mortadella și lasă-te sedus de aromele incredibile ale Italiei.

spot_imgspot_img